Hlavní obsah

Dvojitý fotoaparát byl trefou do černého. Huawei hlásí deset miliónů prodaných smartphonů

Novinky, chm

Za posledních osm měsíců se podařilo prodat deset miliónů chytrých telefonů Huawei P9. Jde tak o vůbec nejúspěšnější smartphone v nabídce tohoto čínského výrobce. Uživatele láká především na zajímavý poměr cena/výkon a v neposlední řadě i na dvojitý fotoaparát.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon Huawei P9Video: Huawei

 
Článek

Jedním z největších lákadel modelu P9 je dozajista jeho pořizovací cena. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny v tuzemských obchodech startují už na částce 10 638 Kč v případě verze pro jednu SIM. Varianta se slotem pro dvě SIM karty je však jen nepatrně dražší, stojí 10 780 Kč.

Cifra deset miliónů prodaných kusů se nemusí zdát v porovnání s některými úspěšnějšími konkurenty příliš vysoká. Připomeňme například, že Apple pokořil milník deseti miliónů prodaných iPhonů 6S a 6S Plus za pouhé tři dny.

Na poměry společnosti Huawei jde však jednoznačně o úspěch a zároveň to ukazuje, že zájem o čínské smartphony roste.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Huawei P9 láká v první řadě na poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Základem je osmijádrový procesor Huawei Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,2 palce, nabízí Full HD rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se ukrývají v těle z leteckého hliníku. Rozměry zařízení jsou 145 x 70,9 x 6,95 mm, přístroj je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 g. Vše běží pod operačním systémem Android 6.0.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Jednou z dalších předností novinky je duální fotoaparát, na jehož vývoji se podílela známá fotografická společnost Leica. Na zadní straně smartphonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla i detailů a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám