Hlavní obsah

Poptávka po voděodolných smartphonech rychle roste

Poptávka po voděodolných chytrých telefonech v západní Evropě se rychle zvyšuje. Jejich odbyt za první tři čtvrtletí roku vzrostl o 45 procent na 22,5 miliónu přístrojů, zatímco odbyt ostatních smartphonů o 17 procent klesl a dosáhl 75,2 miliónu. Na svém webu o tom informuje výzkumná společnost IDC.

Foto: Novinky

Na výrobu odolných smartphonů se soustředí například společnost CAT

Článek

Kontakt s tekutinou je podle IDC druhou nejčastější příčinou poškození telefonu, na celkovém počtu oprav se podílí asi 35 procenty.

IDC odhaduje, že v samotné západní Evropě voda či jiné tekutiny poškodí více než 100 000 smartphonů denně, ve finančním vyjádření tak roční újma činí 10,7 miliardy dolarů (více než 278 miliard Kč).

„Nehody jsou zodpovědné za 95 procent poruch smartphonů. Zatímco někteří výrobci se snaží konkurovat nižšími cenami, jiní se snaží oslovit uživatele nerozbitnými obrazovkami a odolností vůči tekutinám, čímž řeší dvě nejčastější příčiny poškození smartphonů," uvedl Francisco Jeronimo, který má v IDC na starosti evropský výzkum v oblasti mobilních zařízení.

Na odolnost proti vodě lákají například aktuálně nejlepší smartphony s logem nakousnutého jablka – iPhony 7 a 7 Plus. Stejně tak se touto předností chlubí také přímí konkurenti, smartphony Samsung Galaxy S7 a S7 edge.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Foto: Albert Gea, Reuters

Zleva: Samsung Galaxy S7 edge a Galaxy S7

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám