Hlavní obsah

Výkonný mobil od Sony zlevnil o tisíce korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Xperia X Performance od společnosti Sony patří aktuálně k těm nejvýkonnějším modelům na trhu. Tomu ještě donedávna odpovídala jeho cenovka, která se šplhala až k hranici dvaceti tisíc korun. Nyní však tento top model výrazně zlevnil. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia X PerformanceVideo: Sony

 
Článek

První tuzemské obchody začaly nabízet model Xperia X Performance na konci dubna. Tehdy si jej cenili na více než 26 000 Kč. V průběhu letních prázdnin však cena tohoto smartphonu začala poměrně rychle klesat. Na přelomu srpna a září jej tak bylo možné sehnat už za méně než 19 tisíc korun.

Cenový propad se nezastavil ani v říjnu. Aktuálně je tak možné podle Zboží.cz zakoupit Xperii X Performance již od 15 430 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X Performance

Přestože je tento smartphone na pultech obchodů již několik měsíců, stále patří po výkonnostní stránce k tomu nejlepšímu, co je možné zakoupit. Performance pracuje s procesorem Qualcomm Snapdragon 820, jehož osm jader tepe při frekvenci 2150 MHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti. 32GB úložný prostor spolupracuje se čtečkou paměťových karet, kapacitu lze tak snadno navýšit.

Displej má úhlopříčku pět palců a nabízí rozlišení 1920 × 1080 pixelů. Celá řada konkurentů nicméně v současnosti nabízí modely s daleko jemnějším dotykovým panelem.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X Performance

Přístroji se nedá upřít líbivý vzhled. Jedním z dalších velkých lákadel modelu X Performance je dozajista certifikace IP68, díky které je možné pracovat s telefonem i pod vodou. Zároveň nabízí zvýšenou odolnost proti prachu.

Není všechno zlato, co se třpytí

Nejnižší cena se automaticky nerovná nejlepší nabídka. V řadě případů totiž přístroje nemusejí být pro český trh určeny, což může přinést celou řadu problémů.

Obchodníci například nabízejí přístroje, které neobsahují češtinu. Za její dodatečnou instalaci si pak nechají pěkně připlatit. Některé modely zase nejsou určeny do provozu v tuzemských sítích, a tak se může stát, že si s telefonem sice zavoláte, ale rychlý internet nespustíte.

Před nákupem podobných telefonů je tedy vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“. Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam. Návštěvníci na něm naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Zadní fotoaparát využívá 23megapixelový snímač Exmor RS a je napojen na 24mm objektiv G Lens se světelností F2,0. Díky tomu dokáže pořizovat velmi povedené momentky i za špatných světelných podmínek a v noci. Samozřejmostí je i blesk. Na čelní straně samozřejmě nechybí 13megapixelový fotoaparát pro pořizování autoportrétů a videohovory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám