Hlavní obsah

České ceny nových telefonů od Googlu odhaleny

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemské obchody zařadily do své nabídky nové chytré telefony od společnosti Google, které si odbyly premiéru teprve v úterý. Ceny řady Pixel startují na 20 690 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Chytré telefony Google Pixel

Článek

Za zmiňovaných 20 690 Kč je možné zakoupit menší Pixel s 32GB pamětí. Verze se 128GB úložným prostorem vyjde na 23 690 Kč, tedy o tři tisíce korun dráž.

Cenový rozdíl je podle velikosti paměti patrný pochopitelně také u většího Pixelu XL. 32GB model si tuzemští prodejci podle Zboží.cz cení na 24 490 Kč, za 128GB variantu pak případní zájemci zaplatí 27 490 Kč.

V obou případech jde však zatím pouze o předobjednávky. Fyzicky by nicméně měli mít obchodníci přístroje skladem ještě před Vánocemi, nejspíše již v listopadu.

Foto: archív výrobce

Menší a větší Pixel vedle sebe

Cena nepotěší

Novinky od společnosti Google jsou tak citelně dražší než v případě loňského top modelu, který se jmenoval Nexus 6P. Ten se v tuzemských obchodech nabízel již od 14 299 Kč. Přitom také patřil k tomu nejlepšímu, co bylo tehdy na pultech obchodů k dostání.

Menší Pixel nabídne pětipalcový displej s rozlišením 1920x1080 obrazových bodů. Větší provedení pak nese jméno Pixel XL a chlubí se 5,5palcovým displejem s rozlišením 2560x1440 pixelů.

Rozdílné jsou také kapacity napevno zabudovaných akumulátorů, které se ukrývají pod celokovovou konstrukcí. Menší novinka má 2770mAh baterii, větší pak 3490mAh.

Foto: archív výrobce

Oba přístroje mají celokovovou konstrukci.

Vysoký výkon především

V ostatních hardwarových parametrech jsou nicméně obě velikostní varianty shodné. Vybaveny jsou nejnovějším čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 821 od společnosti Qualcomm. Dvě jádra budou u tohoto čipu udávat pracovní tempo při 2,4 GHz a další dvě při hodnotě okolo 2 GHz. O grafický výkon se pak stará integrovaný čip Adreno, který je taktován na 650 MHz.

Jak již bylo uvedeno výše, oba modely se nabízejí v kapacitách 32 GB a 128 GB. Ani v jednom případě se však bohužel nepočítá s podporou paměťových karet.

Vyzdvihnout si zaslouží také nové Pixely pro použité fotoaparáty. Hlavní 12,3megapixelový senzor, který je mimochodem napojen na objektiv se světelností f/2.0, je totiž doplněn o laserové ostření a elektronickou stabilizaci. Přední senzor je pak osmimegapixelový.

Foto: archív výrobce

Nové chytré telefony od Googlu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám