Hlavní obsah

Nebezpečný chytrý telefon od Samsungu si stále nechává velká část evropských uživatelů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré telefony Galaxy Note 7 od společnosti Samsung se mohou kvůli vadným akumulátorům přehřívat, a v některých případech dokonce začít hořet. Přestože jihokorejský elektronický gigant po celém světě nabízí bezplatnou výměnu nebezpečných kusů, poměrně početná skupina evropských uživatelů si je nechává stále u sebe. Upozornil na to server Tech Times.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

O výměnu přístroje údajně požádalo 57 % evropských majitelů Notu 7. To jinými slovy znamená, že více než 40 % vadných přístrojů je stále v oběhu.

To představuje pro jihokorejský elektronický gigant daleko větší problém, než by se mohlo na první pohled zdát. V první řadě kvůli případným soudním tahanicím, pokud přístroj začne skutečně hořet.

Došlo k několika požárům

Kvůli vadnému akumulátoru totiž již došlo k několika požárům. Baterie ze sedmičky měla pravděpodobně na svědomí například shoření vozu Jeep Grand Cherokee v USA. [celá zpráva]

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru. 

Takto dopadl vůz po požáru, který údajně způsobil chytrý telefon.

Dále představují nevrácené přístroje problém kvůli tomu, že Samsung již spustil prodej opravených verzí. Sice zatím jen v domovské Jižní Koreji, v následujících týdnech se však počítá s rozšířením dostupnosti i pro další světové trhy.

V oběhu tak budou jak nové, tak nebezpečné přístroje. Běžní zákazníci, kteří si například budou přístroj pořizovat z druhé ruky, tak nebudou mít příliš velkou šanci poznat, jakou verzi vlastně kupují. Původní i nová jsou totiž na první pohled k nerozeznání.

Lidé mohou přístroj stále vrátit

Svolávací akce na model Galaxy Note 7 stále běží a platí pro celý svět. Lidé tedy mohou přístroj stále ještě vrátit.

„Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace, jak dále postupovat, a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu.

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 varovala i americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

Co chytrý telefon Galaxy Note 7 umí, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám