Hlavní obsah

Snaží se využít cizího neštěstí. Lidé hlásí vadné baterie, i když jsou v pořádku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza týkající se vadných akumulátorů v chytrých telefonech Galaxy Note 7 nepřestává hýbat mobilním světem. Společnost Samsung však nyní oznámila, že celá řada oznámení týkajících se přehřívající nebo hořící baterie v telefonu je prý vymyšlená.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Doposud prý jihokorejský elektronický gigant evidoval 26 případů, kdy lidé nahlásili vadný akumulátor, ale následné šetření to neprokázalo.

Chyba nebyla odhalena přinejmenším v polovině uvedených případů. U dalších sedmi případů pak lidé uvedli neexistující nebo chybnou adresu. Ve zbytku případů pak zkoumání Samsungu odmítli s tím, že přístroj již vyhodili.

Většina těchto falešných oznámení byla z USA, jedno falešné oznámení je však evidováno i z Česka.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru. 

Takto dopadl vůz po požáru, který údajně způsobil chytrý telefon.

Chytré telefony Galaxy Note 7 se začaly prodávat na přelomu srpna a září. Jihokorejský elektronický gigant byl nicméně už pár dní poté nucen začít celosvětově smartphony z prodeje stahovat. Šetření ukázalo, že při nabíjení nad 60 % může dojít k přehřátí, či dokonce ke vzplanutí akumulátoru.

Přestože byl v zahraničí přístroj v prodeji pouhé dva týdny, stáhla firma od uživatelů již více než 2,5 miliónu nových smartphonů.

Svolávací akce platí pro celý svět. „Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše zákaznické kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace, jak dále postupovat, a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu.

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 varovala i americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Note 7

S obnovením prodeje se počítá

Samsung i přes všechny problémy počítá s obnovením prodeje. Nový start je v domovské Jižní Koreji naplánován na 1. října. Sedmičky se budou nabízet s úplně novými akumulátory.

V nadcházejících týdnech se počítá se zahájením prodeje také na dalších světových trzích. Někteří tuzemští obchodníci již nyní uvádějí, že Note 7 bude opět dostupný v průběhu října. [celá zpráva]

Otázkou je, zda zájem lidí o novinku nebude negativně poznamenán předchozími špatnými zkušenostmi s vadnými bateriemi.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám