Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Honoru láká na dva fotoaparáty. Ceny příjemně překvapí

Novinky, chm

Společnost Honor v noci ze čtvrtka na pátek odstartovala předobjednávky na svůj nový top model 8, který láká slušným výkonem a v neposlední řadě i dvěma fotoaparáty. Příjemným překvapením je i pořizovací cena novinky, která je ještě nižší, než se původně očekávalo.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Článek

Už při červencové premiéře bylo jasné, že Honor 8 bude mít velmi atraktivní cenovku. Tehdy se předpokládalo, že se ji na tuzemském trhu podaří stlačit pod 12 tisíc korun.

Výsledek je ale nakonec ještě o něco příznivější, novinka se totiž v tuzemských obchodech nabízí za méně než 11 tisíc, konkrétně za 10 990 Kč. Zatím však pouze v rámci předobjednávky. Fyzicky skladem budou mít obchodníci přístroj až v průběhu září.

Foto: archív výrobce

Honor 8

I přes nižší cenovku se svou výbavou osmička může srovnávat s telefony vyšší třídy. Nabízí totiž poměrně slušný výkon, o který se stará především osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. U něj jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 2,3 GHz.

Smartphone má k dispozici 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty. Ten mimochodem půjde využít také jako slot pro druhou SIM kartu.

Displej nabídne úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Patrně největší předností smartphonu je duální fotoaparát, který nabídne rozlišení 12 megapixelů.

Foto: archív výrobce

Honor 8

Na zadní straně chytrého telefonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek. Prakticky totožný duální fotoaparát používá také chytrý telefon Huawei P9.

Více se o Honoru 8 dozvíte v našem dřívějším článku z jeho premiéry. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Honor 8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám