Hlavní obsah

Levný mobil s duálním fotoaparátem se do Česka nechystá. Smůlu mají i Slováci

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Honor ukázala tento týden nový smartphone Honor V8. Ten se chlubí hned několika přednostmi – duálním fotoaparátem, slušným výkonem a v neposlední řadě i poměrně příznivou cenovkou. Češi a Slováci by se však na tyto přednosti těšili zbytečně.

Foto: archív výrobce

Honor V8

Článek

České zastoupení společnosti Honor totiž Novinkám potvrdilo, že přístroj nebude pro tuzemský trh vůbec určen. A to samé platí i o Slovensku.

Je sice možné, že někteří prodejci novinku i přesto budou v Česku a u našich východních sousedů nabízet, ale s téměř 100% jistotou nepůjde o oficiální dovoz. Kvůli tomu by lidé mohli mít problém se špatnou lokalizací do českého jazyka nebo například s příjmem vysokorychlostního internetu.

Rozhodnutí o tom, že se model V8 nebude ve střední Evropě nabízet, je poměrně zklamáním. Původně to totiž vypadalo, že by se mohl prodávat za velmi příznivou cenu. Základní model měl po započítání daní stát v přepočtu okolo 11 000 Kč, verze s Quad HD displejem pak okolo 12 500 Kč.

Foto: archív výrobce

Honor V8

Za zmiňovanou částku měla být nabízená výbava velmi slušná. O výkon se u novinky bude starat především osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. U něj jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 2,3 GHz. Smartphone má k dispozici 4 GB operační paměti a 32GB nebo 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty.

Jak je z řádků výše již patrné, Honor V8 se bude nabízet ve dvou různých provedeních. Ta se budou kromě kapacity úložného prostoru lišit také rozlišením displeje, levnější nabídne Full HD dotykový panel (1920 x 1080 obrazových bodů), dražší se pak chlubí standardem Quad HD, tedy rozlišením 2560 x 1440 pixelů. V obou případech má novinka shodnou úhlopříčku 5,7 palce.

Patrně největší lákadlo se však nachází na zadní straně modelu V8. Řeč je o duálním fotoaparátu, který nabídne rozlišení 12 megapixelů. Na zadní straně chytrého telefonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Foto: archív výrobce

Honor V8

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám