Hlavní obsah

Nová řada mobilů Xperia X míří do prodeje. Sony odhalilo českou cenovku

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony se v únoru na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně pochlubila úplně novou řadou chytrých telefonů Xperia X. Ta nyní míří na pulty tuzemských obchodů, první smartphony se začnou prodávat už na konci května.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X

Článek

Řada Xperia X má hned v základu nabídnout tři různé smartphony. První, pojmenovaný shodně Xperia X, se již objevil v oficiálním internetovém obchodě společnosti Sony. Výrobce si jej cení na 15 990 Kč, což víceméně odpovídá cenové nabídce konkurenčních výrobců.

Podle informací Novinek by se měl zmiňovaný stroj začít prodávat předposlední týden v květnu, tedy od pondělí 23. května.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia X

Zatím není jasné, zda budou od zmiňovaného data dostupné také zbylé dva modely nové produktové řady – smartphony Xperia XA a Xperia X Performance. U nich zatím oficiální prodejní ceny nebyly stanoveny.

Sluší se ale připomenout, že vrcholné provedení Xperia X Performance se již koncem dubna objevilo v nabídce některých tuzemských prodejců. Přestože se původně očekávalo, že tento stroj bude citelně levnější než přímá konkurence, v rámci předobjednávky má cenu nastavenou poměrně vysoko – na více než 26 000 Kč. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia X PerformanceVideo: Sony

Co nové smartphony od Sony umí

Xperia X Performance pracuje s procesorem Qualcomm Snapdragon 820, jehož osm jader tepe při frekvenci 2150 MHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti. 32GB úložný prostor spolupracuje se čtečkou paměťových karet, kapacitu lze tak snadno navýšit.

Displej má úhlopříčku pět palců a nabízí rozlišení 1920 × 1080 pixelů. Jedním z velkých lákadel modelu X Performance je certifikace IP 68, díky které je možné pracovat s telefonem i pod vodou. Zároveň nabízí zvýšenou odolnost proti prachu.

Modely s nižší konfigurací se zatím v nabídkách prodejců neobjevily. Kromě vrcholné verze Xperia X Performance byly totiž v Barceloně k vidění ještě dva nižší modely, které jsou vzhledem velmi podobné. Jde o verze Xperia X a Xperia XA. Obě ale mají nižší výkon a verze XA ještě nižší rozlišení displeje a horší fotoaparát.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám