Hlavní obsah

Nové iPhony nabídnou špičkový výkon, na vylepšených čipech se už pracuje

Novinky, ort

O chytrých telefonech iPhone, které by se měly objevit na pultech obchodů v příštím roce, unikají stále nové a nové informace. Nyní server DigiTimes upozornil na to, že odstartovaly práce na vývoji nového procesoru. Díky tomu by měly jablečné smartphony opět patřit mezi ty nejvýkonnější mobilní přístroje na pultech obchodů.

Foto: archív výrobce

Práce na novém procesoru pro iPhony jsou prý v plném proudu. Na snímku je starší verze A9, novinka by měla nést označení A11.

Článek

IPhony se pravidelně umisťují na prvních příčkách v přehledu těch nejvýkonnějších přístrojů na trhu. Například několik měsíců starý iPhone 6S stále patřil v prvním kvartálu letošního roku mezi tři nejrychlejší přístroje na trhu, jak ukázalo hodnocení benchmarkové aplikace AnTuTu. [celá zpráva]

Právě chystaný procesor nazývaný A11 by měl americkému počítačovému gigantu zajistit přední příčky také u další generace jablečných smartphonů, která se ukáže v průběhu příštího roku.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S

Práce na novém čipu již započaly, o vývoj a výrobu by se měla podle serveru DigiTimes postarat společnost TSMC. Ta však musí Applu nejprve dodat několik prototypů na testování, načež pak bude moci získat certifikaci pro několikamiliónovou výrobu.

Výroba by nicméně měla začít nejdříve zkraje roku 2017, protože jablečné chytré telefony s čipsetem A11 budou odhaleny patrně až na podzim zmiňovaného roku. Zástupci amerického počítačového gigantu to však zatím samozřejmě nepotvrdili. Firma totiž nikdy nekomentuje nové výrobky před jejich oficiálním odhalením.

Displeje od konkurence

Už v průběhu dubna server Phone Arena informoval o tom, že by chystané iPhony měly disponovat zbrusu novými displeji. Mělo by jít o panely s technologií Super AMOLED, které vyrábí jihokorejská společnost Samsung. [celá zpráva]

Že volba padla na společnost Samsung, je zajímavé. Apple s tímto jihokorejským elektronickým gigantem totiž vede hned několik právních sporů. Obě společnosti jsou navíc ve světě chytrých telefonů či počítačových tabletů přímými konkurenty.

Výrobce iPhonů ale patrně neměl moc na výběr. Super AMOLED panely od společnosti Samsung jsou totiž již několik posledních let vychvalovány až do nebes pro kvalitu barevného podání, dobré pozorovací úhly a bezchybnou čtenost na slunci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám