Hlavní obsah

Duálním fotoaparátem se chlubí další mobil. Cena příjemně překvapí

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z úterý na středu byl odhalen nový chytrý telefon Honor V8, který bude představovat vrchol nabídky stejnojmenné společnosti. Lákat bude například na duální fotoaparát. I přesto si novinka zachovává poměrně příznivou cenovku, která je o několik tisíc nižší než v případě konkurence.

Foto: archív výrobce

Honor V8

Článek

Patrně největší předností smartphonu V8 bude již zmiňovaný duální fotoaparát, který nabídne rozlišení 12 megapixelů. Na zadní straně chytrého telefonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Foto: archív výrobce

Honor V8

Výbava je povědomá…

Pravidelným čtenářům bude patrně výše popsaná technologie povědomá. Prakticky totožný duální fotoaparát používá také chytrý telefon Huawei P9. [celá zpráva]

Honor totiž dříve byla značka spadající přímo pod Huawei, která však postupem času přerostla v samostatnou společnost. Oba výrobci ale patří stále do jedné rodiny a je tak vcelku logické, že spolu sdílí různé technické vychytávky.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Samozřejmě nejen okolo duálního fotoaparátu se točí přednosti novinky. Ta nabízí poměrně slušný výkon, o který se stará především osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. U něj jsou čtyři jádra taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 2,3 GHz. Smartphone má k dispozici 4 GB operační paměti a 32GB nebo 64GB úložný prostor, nezapomnělo se ani na slot na paměťové karty.

Dvě různá provedení

Jak je z řádků výše již patrné, Honor V8 se bude nabízet ve dvou různých provedeních. Ta se budou kromě kapacity úložného prostoru lišit také rozlišením displeje, levnější nabídne Full HD dotykový panel (1920 x 1080 obrazových bodů), dražší se pak chlubí standardem Quad HD, tedy rozlišením 2560 x 1440 pixelů. V obou případech má novinka shodnou úhlopříčku 5,7 palce.

Foto: archív výrobce

Honor V8

Kdy přesně se Honor V8 objeví na pultech tuzemských obchodů, zatím není jasné. Na čínském trhu však prodej bude zahájen už v polovině května.

Z doporučených cen pro čínský trh se dá usuzovat, že novinka se bude nabízet za velmi příznivou cenu. Základní model by měl po započítání daní stát v přepočtu okolo 11 000 Kč, verze s Quad HD displejem pak okolo 12 500 Kč.

Připomeňme, že Huawei P9 se v Česku nabízí dráž – bezmála za 15 000 Kč.  [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Honor V8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám