Hlavní obsah

Computex klepe na dveře, Asus se vytáhne s novým smartphonem

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Na konci května se Tchaj-pej stane již tradičně středobodem počítačového světa. Do tohoto města se sjedou výrobci prakticky ze všech koutů světa na největší asijský veletrh s výpočetní a spotřební elektronikou Computex. Už nyní je jasné, že jednou z novinek bude smartphone od společnosti Asus, který bude patrně lákat na příznivou cenu.

Foto: Profimedia.cz

Loňský Computex

Článek

Veletrh Computex 2016 se bude konat od úterý 31. května do soboty 4. června. Novinářské dny nicméně odstartují již o den dříve, tedy v pondělí 30. května.

Jednou z prvních společností, která se novinkami v pondělí pochlubí, bude Asus. Tento tchajwanský výrobce již rozeslal pozvánky vybraným novinářům. Tvrdí v nich, že letošní rok způsobí „zenvoluci“ Jde o slovní hříčku, spojení slov zenfone (označení chytrých telefonů od Asusu) a revoluce.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Asus, konat se bude v rámci veletrhu Computex.

Žádné detailní podrobnosti však zástupci společnosti Asus prozradit nechtěli. Podle serveru GSM Arena bychom se nicméně měli dočkat nové vlajkové lodi nazývané Zenfone 3. Ta by měla být vybavena 5,5palcovým displejem s rozlišením Full HD a procesorem Snapdragon 650.

Právě použitý procesor naznačuje, že bude novinka nabízena za atraktivnější cenu. Ty nejlepší smartphony na trhu jsou totiž aktuálně vybaveny výkonnějším čipsetem Snapdragon 820, kvůli čemuž se jejich prodejní cena logicky šplhá směrem vzhůru. U procesoru Snapdragon 650 by tomu ale mělo být logicky naopak.

Procesor by měl mít podle neoficiálních informací k dispozici 3 GB operační paměti. I díky tomu si na nedostatek výkonu bude stěžovat málokdo. Jedinou další informací, která zatím na zahraniční servery unikla, je použití 12megapixelového fotoaparátu.

Záplava nové elektroniky

„Zenvoluci“ samozřejmě pouhý jeden telefon způsobit nezvládne. Podle serveru GSM Arena bychom se však měli dočkat přinejmenším ještě jednoho dalšího smartphonu – modelu Zenfone 3 Deluxe. Půjde v podstatě o vylepšenou verzi výše popsané trojky, která navíc nabídne větší displej.

Očekává se také, že Asus ukáže nové chytré hodinky Zenwatch a počítačové tablety Zenpad. O nich se však zatím toho příliš neví.

Novinek samozřejmě bude na veletrhu Computex daleko více. Výrobci z různých koutů světa by měli ukázat nové počítače, notebooky, čtečky elektronických knih, chytré hodinky, počítačové tablety a v neposlední řadě samozřejmě i smartphony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám