Hlavní obsah

Huawei P9 dorazil do Česka, láká na revoluční duální fotoaparát

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se začala oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Huawei. Model P9 láká na slušný výkon, tenkou konstrukci a v neposlední řadě také duální fotoaparát. S ohledem na všechny zmiňované přednosti je cena nastavena poměrně rozumně.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon Huawei P9Video: Huawei

 
Článek

Většina konkurenčních vlajkových lodí se často prodává za více než 20 000 Kč. Huawei však cenu novinky nastavil příznivěji. Podle nákupního rádce Zboží.cz se novinka v tuzemsku nabízí od 14 989 Kč, přičemž v jednotlivých obchodech se nabídky liší o jednotky korun.

Vždy se jedná o model s kapacitou 32 GB, přičemž na výběr je zlaté a šedé provedení.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Není žádné tajemství, že tento čínský výrobce chystá také výkonnější verzi modelu P9 stejně jako variantu s větším displejem. Kdy se tyto chytré telefony objeví na pultech obchodů, však zatím není jasné.

Na druhou stranu výbava aktuálně nabízeného modelu bude patrně dostačovat i těm nejnáročnějším uživatelům. Základ tvoří osmijádrový procesor Huawei Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a již zmiňovaný 32GB úložný prostor.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,2 palce, nabízí Full HD rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se ukrývají v těle z leteckého hliníku. Rozměry zařízení jsou 145 × 70,9 × 6,95 mm, přístroj je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 g. Vše běží pod operačním systémem Android 6.0.

Patrně největším lákadlem novinky je však duální fotoaparát. Na jeho vývoji se podílela známá fotografická společnost Leica, i když jej ve skutečnosti vyrábí někdo úplně jiný, jak informovaly Novinky.cz již dříve.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Na zadní straně smartphonu nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla i detailů a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám