Hlavní obsah

Supermobil Nexus 6P je dražší, než se čekalo

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nexus 6P má představovat to nejlepší ze světa chytrých telefonů s operačním systémem Android. Jde o výsledek spolupráce čínského výrobce Huawei a americké společnosti Google. Po několika měsících čekání novinka konečně dorazila i do České republiky. Cena je ale citelně vyšší, než se původně čekalo.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Článek

Model 6P byl světu odhalen už loni v září. Už tehdy se zástupci obou podniků nechali slyšet, že novinka bude ostatním přístrojům konkurovat velmi nízkou cenou – stát měla okolo 12 000 Kč, celá řada konkurentů se přitom prodává často i za více než 20 000 Kč. [celá zpráva]

Na pulty tuzemských obchodů se však novinka dostává oficiálně až nyní za oficiální cenu 17 990 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, nicméně některé obchody nabízejí novinku o několik tisíc levněji – ceny startují na 14 299 Kč. Tato částka je sice příznivější, stále je ale citelně vyšší než původní odhady.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Údajný supermobil navíc s odstupem několika měsíců už tak prémiově nevypadá. Přece jen se za tu dobu objevila na pultech obchodů celá řada dalších přístrojů, které jsou výkonnější, mají odolnější konstrukci, případně lákají na nadstandardní funkce – jako jsou duální fotoaparáty.

Co za výše zmiňovanou cenu tedy případní zájemci dostanou? Uvnitř Nexusu 6P se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici má tento výkonný čip 3 GB operační paměti a paměť od velikosti 32 GB do 128 GB.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Jedním z největších lákadel novinky má být 5,7palcový dotykový displej. Nabídne totiž vysoké rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů a technologii AMOLED pro co nejvěrnější zobrazení barev.

Hlavní fotoaparát na zadní straně telefonu má rozlišení 12,3 megapixelu, nabízí světelnost f/2.0, laserový autofokus a dvojitý blesk. Při 30 snímcích za sekundu je s ním možné natáčet i 4K videa. Senzor na čelní straně pak nabízí rozlišení osm megapixelů.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám