Hlavní obsah

Vlajková loď Samsungu přežila pod vodou více než 16 hodin

Novinky, ort

Jedním z hlavních lákadel nové vlajkové lodi společnosti Samsung má být vysoká odolnost. Chytrý telefon Galaxy S7 edge by neměla zaskočit voda ani prach. Jak se ale nyní ukázalo, novinka si toho nechá líbit daleko více, než výrobce slibuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve vodě smartphone Galaxy S7 edge zůstal 16 hodin a 36 minutVideo: Unbox Therapy

 
Článek

Galaxy S7 edge láká na certifikaci IP68. To jinými slovy znamená, že se smartphonem je díky pečlivému utěsnění možné pracovat klidně i ve velmi prašném prostředí. Zároveň může být bez poškození přístroj ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu až 30 minut.

Co se stane, když nedopatřením zůstane pod vodou ještě déle? Přesně to se rozhodl otestovat videobloger Lewis Hilsenteger ze serveru Unbox Therapy, který pravidelně testuje odolnost nových mobilů a další elektroniky.

Ve vodě telefon zůstal 16 hodin a 36 minut

Vykoupat novou vlajkovou loď jihokorejského elektronického giganta se rozhodl opravdu pořádně, ve vodě ji nechal přesně 16 hodin a 36 minut. „Nevěřil jsem tomu, že tak dlouho vydrží, ale opak je pravdou. Funguje bezvadně,“ neskrýval Hilsenteger překvapení po vytažení smartphonu z vody.

Většina jeho testů má totiž pro zkoušená zařízení fatální následky. Pravidelně například zkouší nové smartphony ohýbat holýma rukama a celá řada z nich takové zacházení nepřežije. To byl i před dvěma roky případ iPhonu 6 od společnosti Apple. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

Ještě brutálněji se k chytrému telefonu Galaxy S7 edge choval jeden americký bloger. Ten na smartphone nejprve vzal obyčejný nůž. Když mu ostří nijak zvlášť neublížilo, začal mlátit do přístroje kladivem jak smyslů zbavený. To už samozřejmě vlajková loď společnosti Samsung nepřežila. [celá zpráva]

Co umí nová vlajková loď Samsungu

Chytrý telefon Galaxy S7 edge představuje aktuálně to nejlepší, co je možné od společnosti Samsung zakoupit. I když jsou rozměry tohoto stroje citelně větší než v případě iPhonu SE, výkonem se s ním směle měřit může.

V útrobách tohoto smartphonu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Samsung S7 edge má 5,5palcový displej s rozlišením 2560×1440 obrazových bodů. Ten je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Více se o tomto přístroji dozvíte v našem předchozím článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám