Hlavní obsah

MWC 2016: Nejlepším loňským mobilem je Samsung Galaxy S6 edge

Novinky, ort

V rámci největšího veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC) byl již tradičně vyhlašován ten nejlepší chytrý telefon loňského roku. Cenu uděluje mezinárodní agentura GSMA. Prvenství si tentokrát odnesla společnost Samsung, a to konkrétně za první telefon na světě s displejem na třech stranách – za model Galaxy S6 edge.

Foto: Albert Gea, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge

Článek

Cenu nejlepší smartphone roku uděluje na veletrhu MWC porota složená z několika stovek novinářů a mobilních expertů, například zástupců mobilních operátorů, z různých koutů světa.

Smartphone Galaxy S6 edge si odbyl premiéru takřka přesně před rokem na veletrhu MWC společně se svým bratříčkem, který má rovný displej a nemá slůvko edge v názvu. [celá zpráva]

Rovný, nebo zakřivený?

Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – rozdílný je tedy logicky i vzhled. Displej na bočnicích slouží pro zobrazení času, notifikací, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Po výkonnostní stránce patřily oba modely v době své premiéry k naprosté špičce. A ani v současnosti se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Pracovní tempo obou telefonů udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Na letošním ročníku se představily nástupci obou zmiňovaných chytrých telefonů – modely Galaxy S7 a S7 edge. Oba nabízejí lepší výkon, vyšší odolnost a v neposlední řadě také kvalitnější fotoaparát. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edgeVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám