Hlavní obsah

Nejlevnější chytrý telefon na světě bude stát 90 Kč

Novinky, mif

Ceny těch nejlevnějších chytrých telefonů startují v tuzemských obchodech na částce okolo tisícovky a ani v zahraničí nejsou ceny o mnoho příznivější. V Indii se ale chystá velký zvrat, na pultech obchodů se objeví přístroj společnosti Ringing Bells s cenou 251 rupií, tedy v přepočtu necelých 90 Kč. Tvůrci mají jasno, novinka podle nich bude naprostým hitem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indická firma představila nejlevnější smartphone na světěVideo: AP

 
Článek

Nový chytrý telefon se jmenuje Freedom251. Právě podle názvu byla stanovena i jeho konečná cena, která je bezkonkurenční. Levnější chytrý telefon byste na pultech obchodů hledali marně.

Tak nízké ceny se podařilo tvůrcům dosáhnout především díky dotacím od indické vlády, která dlouhodobě usiluje o zlepšení vzdělanosti lidí v digitálním světě, stejně jako o rozvoj výrobních linek přímo v Indii. Právě zde totiž bude chytrý telefon od společnosti Ringing Bells také vyráběn.

Jak velkou finanční injekci indická vláda do projektu poslala, ale není známo.

Foto: archív výrobce

Ringing Bells Freedom251

A co vlastně lidé za 251 rupií dostanou? Chytrý telefon s čtyřpalcovou obrazovkou, která nabízí HD rozlišení, 1 GB operační paměti a 8 GB úložného prostoru. Samozřejmostí je i slot na paměťové karty, stejně jako dva fotoaparáty. To vše je zabaleno do bílého plastového těla, na jehož zadní straně se pyšní vlajka Indie.

Svou výbavou se tak novinka, která pracuje pod operačním systémem Android, může směle měřit s levnými smartphony zavedených výrobců. Ti však nabízejí své chytré telefony za citelně vyšší ceny.

V současnosti je možné novinku zakoupit pouze v rámci předobjednávky. První přístroje by však měly k zákazníkům doputovat nejpozději do konce června. S prodejem se však počítá prozatím pouze v Indii.

Foto: archív výrobce

Ringing Bells Freedom251

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám