Hlavní obsah

Na trhu s mobily bude ještě těsněji, nabízet smartphony bude další výrobce

Novinky, ort

Na pultech tuzemských obchodů jsme se v minulém roce mohli setkat hned s několika novými značkami chytrých telefonů. Především čínské společnosti chrlí jeden smartphone za druhým. A jak se zdá, svět chytrých telefonů láká nyní i podniky, které se věnovaly doposud něčemu úplně jinému – například společnost TP-Link.

Foto: archiv výrobce

Společnost TP-Link se doposud soustředila na výrobu síťových prvků, letos to chce však zkoušet i s mobily.

Článek

TP-Link se doposud věnoval především výrobě zařízení pro domácí sítě. V portfoliu tohoto výrobce naleznete například nejrůznější routery, homeplug adaptéry a v neposlední řadě také USB síťové karty.

Na trh s chytrými telefony TP-Link vstoupil vlastně svým způsobem už loni, i když pouze coby výrobce příslušenství. V jeho nabídce se objevily tzv. powerbanky, tedy externí zdroje energie, které se nejčastěji používají právě pro dobíjení smartphonů.

Nízká cena, nebo špičkový výkon?

Mobily chce tato čínská společnost nabízet pod značkou Neffos. První mobil se značkou TP-Link by měl být uveden již letos.

Žádné bližší informace však k tomu zatím zástupci podniku nezveřejnili. Jisté tak není ani to, zda půjde o špičkové chytré telefony s obrovským výkonem a stejně vysokou cenou, nebo o modely lákající na zajímavý poměr cena/výkon.

Právě ke druhé zmiňované variantě se ale čínští výrobci kloní zpravidla častěji. Už nyní je na tuzemském trhu možné sehnat hned několik exotických značek, které jsou schopny především agresivní cenovou politikou konkurovat zavedeným společnostem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám