Hlavní obsah

Apple chce vybavit iPhony baťůžkem, prodlouží výdrž baterie

Novinky, ort

V nabídce společnosti Apple se objevilo zajímavé příslušenství pro iPhony. Jde o speciální kryt, který prodlouží výdrž jablečného smartphonu, ukrývá se v něm totiž další baterie. Díky němu se navíc vzhled iPhonu změní k nepoznání.

Foto: archív výrobce

Apple Smart Battery Case

Článek

Na pultech obchodů je celá řada obalů s integrovaným akumulátorem. Smart Battery Case ale vyrábí přímo Apple, zatímco ostatní neznačkové kryty cizokrajní výrobci. Novinka je určena pro iPhony 6 a 6s. Verze pro větší 6S Plus se zatím nenabízí.

Pouzdro slouží v první řadě jako ochranný kryt, gumový obal tak chrání všechny bočnice iPhonu. Ve spodní části je kryt samozřejmě o něco širší, aby se sem vešlo napojení na napájecí konektor.

Foto: archív výrobce

Apple Smart Battery Case

Tak trochu vtipným dojmem ale novinka působí při pohledu z boku. V zadní části krytu se totiž ukrývá akumulátor, který výrazně ční do prostoru. Skoro to vypadá, jako kdyby měl jablečný smartphone na zádech nějaký baťůžek.

Zástupci amerického počítačového gigantu tvrdí, že díky krytu bude možné s iPhony nepřetržitě přehrávat video až 20 hodin. Doba hovoru stoupne až na 25 hodin a výdrž při používání LTE adaptéru až na 18 hodin.

Smart Battery Case je k dostání v bílém a uhlově šedém provedení. Případní zájemci za ni zaplatí 2 990 Kč.

Pomůže i powerbanka

Prodloužit výdrž baterie může i powerbanka. Tyto kapesní externí baterie přitom nemusí sloužit pouze k nabíjení chytrých telefonů. Dodat energii mohou prakticky jakémukoliv zařízení s USB portem. Řeč je například o počítačových tabletech, GPS navigacích nebo holicích strojcích apod.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, startují ceny nejlevnějších powerbank už pod hranicí 200 Kč. Vyšplhat se ale klidně mohou na více než dva tisíce korun.

O ceně zpravidla rozhoduje kapacita externí baterie, která se počítá v jednotkách mAh. Verze s 10 000 mAh bude logicky dražší než varianta s 2000 mAh. Pro představu powerbanka s dvoutisícovou kapacitou stačí zpravidla pro jediné nabití běžného smartphonu do plného stavu, u desetitisícovky je možné nabíjení opakovat klidně i čtyřikrát nebo pětkrát. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Big Boy je power banka od společnosti Collpad, která láká především na elegantní vzhled. Nabízí se ve stříbrném a zlatém provedení a i přes kompaktní rozměry nabízí úctyhodnou kapacitu 10 400 mAh. Cena: 550 Kč

Foto: archív výrobce

Qoltec Power Bank externí baterie pro smartphone 2600mAh je aktuálně nejlevnější powerbanka na trhu. Nabízí kapacitu 2600 mAh. Cena: 140 Kč

Foto: archív výrobce

OMEGA Power Bank 2000mAh není o moc větší než obyčejná kreditní karta, snadno se tak vejde klidně i do peněženky. Cena: 180 Kč

Foto: archív výrobce

TP-LINK TL-PB10400 dokáže nabíjet klidně i dvě zařízení naráz. Cena: 750 Kč

Foto: archív výrobce

Patriot FUEL Active 2000mAh dokáže sloužit i jako obyčejná baterka, kapacita je však pouze 2000 mAh. Cena: 190 Kč

Foto: archív výrobce

PWB9000 láká na extrémně odolnou konstrukci, které nevadí voda ani pády. Cena: 2000 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám