Hlavní obsah

Nové iPhony před Vánocemi zlevnily o tisíce korun

Novinky, ort

Klidně i několik tisíc korun je možné nyní ušetřit při nákupu nového iPhonu 6S. Nejrůznější vánoční akce u obchodníků totiž srazily ceny tohoto chytrého telefonu od společnosti Apple na historické minimum. Výrazně ušetřit je možné také u větší verze 6S Plus. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Apple iPhone 6S a 6S PlusVideo: Apple

 
Článek

Oba nové iPhony se v Česku začaly prodávat letos v říjnu. Tehdy se ceny menšího modelu 6S v závislosti na kapacitě úložného prostoru pohybovaly od 20 801 Kč do 39 999 Kč. Za větší iPhone 6S Plus pak zájemci zaplatili od 23 947 Kč do 37 990 Kč. [celá zpráva]

Podle nákupního rádce Zboží.cz jsou ale ceny před Vánocemi citelně nižší. Apple iPhone 6S se v obchodech nabízí od 17 777 Kč do 36 990 Kč. Při nákupu modelu se základní 16GB pamětí je tedy možné ušetřit více než tři tisíce korun.

Větší bratříček 6S Plus se pak prodává od 19 744 Kč do 38 812 Kč. To jinými slovy znamená, že proti říjnové premiéře cena klesla u základního modelu o více než čtyři tisíce korun. U nejvybavenější 128GB verze je ale možné zaplatit v některých obchodech dokonce ještě více než při premiéře.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S a 6S Plus

Obě novinky jsou svým vzhledem prakticky k nerozeznání od loňských modelů, mají i stejné rozměry a úhlopříčky obrazovky – 4,7 a 5,5 palce. Nabízejí ale samozřejmě řadu nových vychytávek. Asi tou nejdůležitější je nová technologie 3D Touch, která by měla usnadnit ovládání iPhonů.

Jde v podstatě o schopnost dotykového panelu rozlišovat intenzitu dotyku. Silnějším dotykem bude možné například vyvolat nabídku rychlých funkcí. V e-mailové schránce je takto možné zase zobrazit náhled přijaté zprávy, aniž by ji bylo nutné odesílat.

Stejná velikost, vyšší výkon 

Úhlopříčky displejů jsou stejné jako u předchůdců. Menší verze 6S má tak 4,7palcový displej s rozlišením 1334 x 750 pixelů, větší 6S Plus 5,5palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Krycí sklo obrazovky by však mělo být výrazně odolnější než u loňských modelů.

Použit byl u nových iPhonů nový 64bitový čip A9, který má proti předchozí generaci s pořadovým číslem osm o 70 % větší výkon. Grafika je podle zástupců amerického počítačového gigantu rychlejší dokonce až o 90 %.

Vylepšen byl také fotoaparát – má rozlišení 12 megapixelů a dokáže zaznamenávat video ve standardu 4K. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám