Hlavní obsah

Neomezené volání dostanou nejspíše i pevné linky

Operátor O2 chce nabídnout neomezené tarify i na pevných linkách. Začal proto testovat neomezené volání do všech tuzemských sítí, včetně mobilních, za měsíční paušál 299 korun. V prvním čtvrtletí příštího roku se rozhodne, zda tarify zavede. Sdělil to marketingový ředitel firmy pro segment domácností David Duroň. V tuzemsku žádná jiná společnost podobnou službu nenabízí.

Foto: Profimedia.cz

Pevná linka (ilustrační foto)

Článek

Počet pevných linek operátora O2 v posledních letech klesá, tempo se ale zpomaluje. Na konci třetího čtvrtletí využívalo fixní hlasové linky od O2 celkem 864 000 zákazníků, což bylo o devět procent méně než před rokem.

Vedle tarifu Volání ČR operátor vytvořil pro volání na pevných linkách i nabídku Volání Svět, která vedle neomezeného telefonování po ČR obsahuje i 1000 volných minut do zahraničí za 549 Kč měsíčně. Nabídky nezahrnují žádné smluvní úvazky.

I zákazníkům pevných linek chceme ukázat, že díky neomezeným tarifům nemusí počítat minuty
David Duroň z O2

„Zvažujeme, zda podobnou revoluci, jakou jsme přinesli s mobilními neomezenými tarify Free, nepřenést i do světa pevných linek. Chceme jít dokonce o krok dál, proto testujeme například i nabídku neomezeného volání do zahraničí. I zákazníkům pevných linek chceme ukázat, že díky neomezeným tarifům nemusí počítat minuty, řešit, zda volají ve špičce nebo ne, zda volají na pevnou linku nebo mobilní číslo v síti O2 nebo u konkurence," uvedl Duroň.

Varianty nabídek firma otestuje pilotním projektem zaměřeným na několik tisíc zákazníků. Chce zjistit, jak různí zákazníci na neomezené tarify reagují. „Pilotní projekt vyhodnotíme a podle toho se v prvním čtvrtletí roku 2016 rozhodneme, jak dál. Nyní detaily nabídky nejsou finální," dodal.

Zákazníky firma v rámci pilotního projektu o všech změnách v tarifu informuje v jejich pravidelném vyúčtování. Všem zákazníkům zařazeným do testu zároveň pošle dopis, ve kterém jim všechny změny vysvětlí. „Přestože pro velkou část zákazníků se jedná o výhodnější nabídku, než je ta stávající, mají možnost službu kdykoli vypovědět," doplnil Duroň.

Levné neomezené volání z mobilů v Česku

Revoluci neomezených tarifů rozpoutala v Česku v předloňském roce Telefónica, v dubnu jako první nabídla tarif nazývaný Free CZ. Za 749 Kč měsíčně při úvazku na dva roky lidé získali neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s 1 GB dat. Cena takového tarifu přitom předtím činila dvakrát tolik.

Během několika dnů následovala Telefóniku i konkurence, podobná nabídka u Vodafonu tehdy vyšla na 699 Kč a na 749 Kč u T-Mobilu. Podle odborníků bylo zavedení tarifů reakcí na vznik virtuálních operátorů i možný vstup čtvrtého provozovatele mobilní sítě.

Na neomezené mobilní tarify za první rok od jejich zavedení přešly přes tři milióny zákazníků. Cenově dostupné paušály navíc přivedly uživatele k masivnímu používání mobilního internetu.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám