Hlavní obsah

Američané a Číňané spojili síly, aby vytvořili nový supermobil

Novinky, mif

Čínský výrobce Huawei několik posledních týdnů spolupracoval s americkou společností Google na tvorbě nové vlajkové lodi řady Nexus. Nový smartphone má patřit k tomu nejlepšímu, co bude na trhu dostupné. Přitom si novinka zachovává poměrně příznivou cenovku.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Článek

Nový Nexus 6P sází na elegantní design. Celokovová konstrukce vyrobená z leteckého eloxovaného hliníku má tloušťku pouze 7,3 mm. Díky výrobním materiálům by si měl přístroj zachovat i poměrně slušnou odolnost.

Váha zařízení dosahuje hodnoty 178 g, což víceméně odpovídá proporcím telefonu, které jsou dány 5,7palcovým displejem. Právě dotyková obrazovka má být jedním z dalších lákadel novinky. Nabídne totiž vysoké rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů a technologii AMOLED pro co nejvěrnější zobrazení barev.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Uvnitř Nexusu 6P se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, jehož čtyři jádra jsou taktována na 1,8 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici má tento výkonný čip 3 GB operační paměti a paměť od velikosti 32 GB do 128 GB. Vše bude pracovat pod operačním systémem Android.

Také multimediální výbava bude nadstandardní. Řeč je především o stereofonních reproduktorech, které jsou umístěny nad a pod displejem. Jde tedy o stejný koncept, se kterým slaví již několik let úspěch společnost HTC.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Hlavní fotoaparát na zadní straně telefonu má rozlišení 12,3 megapixelu, nabízí světelnost f/2.0, laserový autofokus a dvojitý blesk. Při 30 snímcích za sekundu je s ním možné natáčet i 4K videa. Senzor na čelní straně pak nabízí rozlišení 8 megapixelů.

Ve výbavě přístroje nechybí samozřejmě ani čtečka otisků prstů. Ta však není umístěna v domovském tlačítku, ale tak trochu netradičně na zadní straně chytrého telefonu. Podle výrobce je to přirozenější. Vezmete telefon do jedné ruky a on se automaticky odemkne díky tomu, že prst spočine rovnou na čtečce. Samozřejmě se ale tedy nebude skenovat palec, ale místo něj ukazováček.

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Přestože se novinka svou výbavou i výkonem může měřit s těmi nejlepšími smartphony na trhu, cena bude příznivější. V poslední době je trendem, že nové top modely se prodávají klidně i za více než 20 000 korun, Nexus 6P však půjde do prodeje s cenovkou od 499 USD, tedy něco málo přes 12 tisíc korun.

Je pravděpodobné, že v Česku bude cena novinky o něco vyšší, stále by však měla být výrazně příznivější než v případě aktuálně nabízené konkurence. Na pultech obchodů se Nexus 6P objeví v průběhu října, avšak pouze v zahraničí. V Česku by měl být dostupný o několik týdnů později, nejspíše tedy ještě před Vánocemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám