Hlavní obsah

Mobil, který vypadá jako tablet, láká atraktivní cenou

Novinky, mif

U svého nejnovějšího mobilu Phab Plus zvolila společnost Lenovo tak trochu jinou taktiku než většina konkurenčních výrobců. Místo těch nejvýkonnějších komponent, jaké jsou na trhu k dostání, láká na zajímavý poměr cena / výkon. Při cenovce osm tisíc korun totiž novinka dovede nahradit i počítačový tablet.

Foto: archív výrobce

Lenovo Phab Plus

Článek

Lenovo Phab Plus byl odhalen v září na největším evropském počítačovém veletrhu IFA v německém Berlíně. [celá zpráva]

První prodejci již tuto novinku nabízejí v tuzemských obchodech. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, ceny startují na 8102 Kč. Někteří prodejci si však novinku cení i na více než 11 tisíc korun.

Novinka od společnosti Lenovo láká na 6,8palcový displej s rozlišením Full HD. Svými proporcemi – hmotností 229 g a rozměry 186,6x96,6x7,6 mm – se tak novinka může směle měřit se sedmipalcovými tablety.

Velký displej, dostatek výkonu

Z pohledu funkcí jde však o plnohodnotný chytrý telefon. Kromě posílání zpráv a volání je tak možné například přístroj používat jako satelitní GPS navigaci. Na zadní straně se pak nachází 13megapixelový a na přední pětimegapixelový fotoaparát.

Dostatek výkonu zajišťuje osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615, který je propojen s 2 GB operační paměti. Vnitřní paměť má kapacitu 32 GB a je ji možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Lenovo Phab Plus pracuje pod operačním systémem Android.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám