Hlavní obsah

Špičkový mobil s displejem na třech stranách

Novinky, ort

Společnost Samsung se již nějakou dobu jako jediný výrobce chlubí mobilem, který má displej na třech stranách. Podobně zahnutý dotykový panel ale nyní chystá také konkurenční Huawei. Nový top model by se však měl na pultech obchodů objevit až v příštím roce.

Foto: archív výrobce

Nad podobou novinky od společnosti Huawei zatím visí otazník.

Článek

O novince od společnosti Huawei toho není zatím příliš známo. Podle uniklých informací by však měla být dotyková obrazovka zakřivena stejně jako u Samsungu Galaxy S6 edge+. [celá zpráva]

U výše zmiňovaného modelu displej plynule přechází z přední části na obě bočnice. Obrazovka na bočnicích je u přístroje jihokorejského elektronického gigantu využívána pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí. Lze předpokládat, že obdobné vychytávky nabídne také čínský Huawei.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge+

Zakřivené displeje jsou pro výrobce zajímavé nejen díky funkčnímu využití, ale také pro svou odolnost. Jak ukázali testeři, kteří na serveru YouTube mají vlastní kanál TechRax, zakřivené panely toho vydrží opravdu hodně.

Na přístroj se zakřiveným displejem nejprve vzali nožík, který však nenapáchal prakticky žádnou škodu. Proto se rozhodli jít ještě dál – začali do telefonu bušit kladivem. Výsledek? Posuďte sami na videu níže.

Samsung Galaxy S6 edge toho vydrží opravdu hodněVideo: TechRax

Panel nového smartphonu od společnosti Huawei by měl mít i stejné rozlišení jako Galaxy S6 edge+, tedy 2560 x 1440 obrazových bodů. I s ohledem na tento parametr lze předpokládat, že výkon čínské novinky bude obrovský.

Pro zajímavost – aktuální top model společnosti Samsung, který je vybaven zakřiveným displejem, patří k těm nejvýkonnějším mobilům na světě. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Kdy přesně se nová vlajková loď společnosti Huawei objeví na pultech obchodů a za jakou cenu, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám