Hlavní obsah

Mobilní internet v červnu zpomalil o půl megabitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrná rychlost internetového připojení v mobilních sítích v červnu proti předchozímu měsíci klesla o půl megabitu na 13,7 Mbit/s. Rychlost stoupala v sítích O2 a Vodafonu, naopak T-Mobile si proti květnu pohoršil. Vyplývá to změření serveru DSL.cz.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nejrychlejší připojení LTE mělo O2, které zvýšilo průměr z 26,4 Mbit/s na 27,5 Mbit/s. Na druhé místo postoupil Vodafone, když zrychlil o 1,5 Mbit/s na 26,2 Mbit/s. T-Mobile měl průměr 22,9 Mbit/s proti 26,3 Mbit/s v květnu.

"Nejrychlejší 3G síť má Vodafone, který podle našich statistik v 3G síti dlouhodobě vykazuje vyšší hodnoty než ostatní operátoři. Na druhém místě v 3G síti je operátor O2, po něm následuje T-Mobile," uvedl server.

Průměrná rychlost kabelového internetu se zvýšila o dvě procenta na 28,5 Mbit/s, i přes šestiprocentní pokles u největšího operátora UPC. Připojení přes optické sítě zpomalilo o procento na 25 Mbit/s. Připojení přes telefonní linku xDSL stagnovalo na 11,3 Mbit/s.

Připojení prostřednictvím bezdrátových sítí Wi-Fi zpomalilo o 0,2 Mbit/s na 10,4 Mbit/s. Rychlosti v jednotlivých sítích se pohybovaly od 3,9 do 22,8 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám