Hlavní obsah

Apple nabídne levný iPhone 6. Bude z plastu

Společnost Apple se chystá letos na podzim odhalit novou generaci chytrých telefonů iPhone. Kromě dvou prémiových modelů by se měla ukázat také levnější verze aktuálně nabízené šestky, která bude vybavena plastovým krytem na zadní straně.

Foto: repro macworld.co.uk

Článek

Informace o novém iPhonu prozradil nejspíše nedopatřením sám Apple. Na oficiálních stránkách výrobce byly totiž minulý týden aktualizovány informace o dokovacích stanicích a na jednom ze snímků se ukázal zcela nový smartphone s logem nakousnutého jablka.

Novinka na první pohled může připomínat iPhone 5C, který se aktuálně doprodává. Přístroj na fotografii má ale v domovském tlačítku zabudovanou čtečku otisků prstů, kterou stará pětka nedisponovala.

Je tak více než pravděpodobné, že na fotografii je skutečně chystaný iPhone 6C. To Apple však oficiálně nepotvrdil a fotografii ze svých stránek jen pár hodin po publikaci stáhl a nahradil ji snímkem iPhonu 5C.

Levný iPhone 5CVideo: Apple

„Šlo jen o omyl“

Fanoušci ani odborná veřejnost se však nemůžou dohodnout, zda šlo skutečně o iPhone 6C. Server 9to5Mac například uvedl, že jde pouze o upravenou fotografii iPhonu 5C, a ne o zcela nový model. Upravený snímek se prý na web dostal omylem.

Jenže internetem mezitím začaly kolovat další fotografie iPhonu 6C. Především jeho zadního krytu, který se ve výřezech pro otvory značně liší od starší pětky, jak je vidět na fotografii níže. To by tedy nasvědčovalo tomu, že iPhone 6C bude skutečně letos na podzim uveden.

Foto: repro Future Supplier

Zadní plastový kryt iPhonu 5S a 6C

Pokud Apple skutečně iPhone 6C ukáže, je více než pravděpodobné, že zvolí stejnou taktiku jako u pětky. Bude céčko prezentovat jako levný smartphone pro masy a jeho cena bude citelně nižší než u dalších novinek, které budou k vidění.

Menší 6S a větší 6S Plus

Jasno nicméně bude nejdříve až na tiskové konferenci společnosti Apple, kde by se zároveň měly ukázat ještě další dva chytré telefony – menší iPhone 6S a větší iPhone 6S Plus. Hlavní novinkou by měla být funkce Force Touch, kterou disponuje i nový Macbook. V podstatě jde o technologii, díky které je displej schopen rozeznat více intenzit přítlaku, což může být využito například pro pohodlnější ovládání.

Lze také očekávat, že obě novinky si polepší v otázce výkonu, vzhled a rozměry by nicméně měly být zachovány jako u aktuálně nabízené generace – iPhony 6 a 6 Plus.

Foto: archív výrobce

Zleva iPhone 6 a iPhone 6 Plus

IPhone 6 má 4,7palcový displej, což je o 0,7 palce více než v případě předchůdce s označením 5S. Druhá loňská novinka nese název iPhone 6 Plus a je vybavena 5,5palcovým displejem. Menší model nabídne rozlišení 1334 x 750 obrazových bodů a větší 1920 x 1080 pixelů.

Kvůli větší obrazovce jablečné telefony narostly do výšky i šířky, tloušťku se ale Applu podařilo srazit ze 7,6 mm (iPhone 5S) na 6,9 mm v případě iPhonu 6 a na 7,1 mm v případě verze Plus. Zcela nový je také design obou chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. Je více zaoblený.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám