Hlavní obsah

Číňané opět útočí cenou. Špičkový mobil nabízejí za 8500 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U špičkových smartphonů předních světových výrobců jsme si tak nějak už zvykli na cenovky pohybující se okolo 20 000 Kč. Jenže čínští výrobci tlačí ceny neustále směrem dolů. Například vlajková loď Xiaomi Mi4 se v obchodech nabízí už za méně než devět tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Článek

Chytrý telefon Xiaomi Mi4 byl odhalen zkraje loňského podzimu. Už tehdy na sebe upoutal pozornost, protože jej výrobce nabízel za cenu okolo 11 000 Kč. Před Vánocemi pak čtyřka zlevnila ještě o tisícovku.

S ohledem na výbavu se tak už loni jednalo o nabídku s velmi zajímavým poměrem cena/výkon. Číňané se přesto rozhodli svůj top model ještě zlevnit, nabízejí ho za oficiální cenu 8500 Kč. Výkonem přitom tento stroj patří stále k tomu nejlepšímu na trhu.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi4

Základem modelu Xiaomi Mi4 je čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti. Čínský smartphone, který pracuje pod operačním systémem Android, nabízí displej s úhlopříčkou pět palců a s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů (1080p).

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu, jak koneckonců dokazuje i model Mi4. Tento podnik se přitom už nesnaží uspět pouze na čínském trhu, ale také v globálním měřítku.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám