Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil v Česku? Rozdíly v cenách jsou propastné

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tento pátek se začne v České republice oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti Samsung – model Galaxy S6. Přístroj, který se pyšní titulem nejvýkonnější mobil na světě, se v desítkách tuzemských obchodů nabízí v rámci předobjednávky již nyní. Rozdíly v cenách jsou ale propastné, vyplývá z informací Zboží.cz.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 (po stranách) a Galaxy S6 edge (uprostřed)

Článek

Samsung Galaxy S6 se nabízí v několika různých variantách, které se od sebe liší velikostí úložného prostoru či barvou. Navíc je k dispozici ještě verze Galaxy S6 edge se zahnutou obrazovkou. Je logické, že za větší paměť si uživatelé připlatí, velký rozdíl je ale v tuzemských obchodech i u totožných přístrojů se stejnou výbavou.

Například základní verze Galaxy S6 s kapacitou 32 GB se podle Zboží.cz prodává od 19 799 Kč, v některých obchodech se ceny za tento konkrétní model vyšplhaly až na 23 919 Kč. Tisícové rozdíly jsou patrné také u 64GB verze, ceny se pohybují od 22 480 Kč do 26 599 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6

Pozorně vybírat by případní zájemci měli také zahnutou variantu Galaxy S6 edge. Za základní 32GB model totiž mohou zaplatit 21 549 Kč, ale klidně až 23 799 Kč. Jedinou verzí, kde žádný cenový rozdíl není, je vrcholný model se 128GB pamětí. Ten všechny obchody nabízejí za shodnou cenu 29 299 Kč.

Obě novinky od Samsungu jsou si svou výbavou velmi podobné. Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je právě zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 x 1440 pixelů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části na bočnice – jde tedy o první chytrý telefon, který má obrazovku umístěnou hned na třech stranách. K čemu je to dobré, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

V obou modelech je osazen první 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou 3 GB operační paměti typu LPDDR4. Výkonnější hardware byste v současnosti hledali jen velmi těžko.

Ve výbavě obou telefonů nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Tu měla už předchozí generace s pořadovým číslem pět. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám