Hlavní obsah

Vlajková loď HTC dorazila do Česka. Ceny startují na 18 590 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tuzemských obchodech se tento týden začala oficiálně prodávat nová vlajková loď společnosti HTC. Model One M9 nabízí několik desítek obchodů, ceny u jednotlivých prodejců se ale často liší klidně i o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Článek

Výrobcem doporučená cena nové jedničky byla stanovena na 19 900 Kč. Na internetu je ale možné HTC One M9 sehnat už od 18 590 Kč. Podle Zboží.cz však cenovku pod hranicí 19 tisíc korun nabízejí pouze tři prodejci.

Drtivá většina nabídek se pak pohybuje v rozmezí od 19 do 20 tisíc korun. Najdou se ale i takoví prodejci, kteří si novinku cení na více než 24 500 Kč. Výbava dražších strojů je přitom do posledního puntíku stejná jako u těch levnějších, a to včetně kapacity úložného prostoru.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

A co vlastně za bezmála dvacet tisíc korun lidé získají? Displej zůstal jako u předchůdce pětipalcový a nabízí Full HD rozlišení. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, pracující na frekvenci 2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB.

Na zadní straně smartphonu nalezneme senzor s rozlišením 20 megapixelů a čočku ze safírového skla, díky čemuž by se měla minimalizovat možnost poškození. Samozřejmostí je možnost natáčet 4K videa.

Nová vlajková loď HTC One M9 se svým vzhledem velmi podobá předchozím dvěma generacím. Konstrukce je tak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem. Dvojice reproduktorů nově nabízí simulaci prostorového zvuku Dolby Surround 5.1.

Foto: archív výrobce

HTC One M9

Reklama

Výběr článků

Načítám