Hlavní obsah

Výkonný mobil překvapí cenou

Novinky, zgl

Čínská společnost Meizu uvedla na tuzemský trh svou novou vlajkovou loď nazývanou MX4 Pro. Ta kromě velmi vysokého výkonu láká i na jemný displej s 2K rozlišením. Novinka si navíc zachovává poměrně příznivou cenu.

Foto: archív výrobce

Meizu MX4 Pro

Článek

Ty nejlepší smartphony zavedené konkurence, jako jsou Samsung Galaxy S6, Apple iPhone 6 či HTC One M9, se běžně při uvedení na trh prodávají za cenovky přesahující hranici 18 tisíc korun. Za Meizu MX4 Pro však případní zájemci zaplatí citelně méně, výrobce si přístroj cení na baťovských 13 990 Kč.

Novinka z Číny disponuje 5,5palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1536 pixelů (2K). Vyzdvihnout si zaslouží také technologie NEGA negative LCD, díky které je tento dotykový IPS panel velmi šetrný. Při běžné práci by neměl problém vydržet pracovat se smartphonem bez elektrické zásuvky klidně i dva dny.

Foto: archív výrobce

Meizu MX4 Pro

I přesto novinka, která pracuje pod operačním systémem Android, patří k tomu nejvýkonnějšímu, co je možné v současnosti sehnat. Za to vděčí především procesoru Samsung Exynos 5430, jehož osm jader pracuje na frekvenci 2 GHz. Tento čip má dále k dispozici 3 GB operační paměti.

Meizu MX4 Pro je tradičně vybaveno dvěma fotoaparáty. Hlavní na zadní straně má rozlišení 20,7 megapixelu, disponuje duálním bleskem a je schopen natáčet videa až ve 4K rozlišení. Pro selfie pak slouží pětimegapixelový fotoaparát na přední straně.

Ve výbavě nechybí bezdrátové technologie wi-fi a bluetooth, či zabudovaná čtečka otisků prstů. U té se sluší zmínit, že zvládne telefon odemknout během půl sekundy a poradí si přitom i s mokrými prsty díky technologii mTouch.

Reklama

Výběr článků

Načítám