Hlavní obsah

Definitivní konec mobilů od Sony? Manažeři se nemohou dohodnout

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel společnosti Sony Kazuo Hirai zkraje března uvedl, že japonský podnik zvažuje ukončení výroby chytrých telefonů. A to především kvůli stále silnější konkurenci. Tuto informaci se ale nyní snaží vyvrátit Hiroki Totokiho, který má v Sony na starosti mobilní divizi.

Foto: archív výrobce

Aktuální vlajková loď Sony Xperia Z3

Článek

„Je to naprostá nepravda. Mobily jsou pro Sony důležitý byznys,“ prohlásil Totokiho podle serveru KitGuru. Oficiální stanovisko japonský elektronický gigant ale zatím nevydal.

Někteří zahraniční novináři proto spekulují o tom, že jde pouze o „úhybné manévry“. Oficiální potvrzení konce výroby by totiž mohlo značně zkomplikovat případný doprodej skladových zásob u jednotlivých prodejců i operátorů.

Čekání na novou vlajkovou loď

Šéf Sony Hirai totiž před dvěma týdny mluvil více než jasně. Podle něj se podnik už dále „nebude snažit o růst tržeb v oblastech, jako jsou chytré mobilní telefony, kde soupeří s levnějšími asijskými rivaly a největšími hráči v odvětví“. Především tedy americkým Applem a jihokorejským Samsungem. [celá zpráva]

Jasno by mělo být nejspíše už v druhé polovině letošního roku. Japonský elektronický gigant by měl totiž ukázat novou vlajkovou loď mezi chytrými telefony, tedy pokud chce držet krok se svými konkurenty. Aktuální top model Xperia Z3 je na trhu už od loňského podzimu.

Foto: archív výrobce

Xperia M4 Aqua

Na největším mobilním veletrhu ve španělské Barceloně, který se konal minulý týden, totiž žádný smartphone tohoto výrobce z prémiové třídy k vidění nebyl. Odhalen byl pouze cenově dostupnější odolný telefon Xperia M4 Aqua. [celá zpráva]

Sony prochází v posledních měsících hlubokou restrukturalizací. Podnik již loni oznámil oddělení produkce televizorů do samostatné divize a zbavil se ztrátové divize osobních počítačů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám