Hlavní obsah

Zájem o novou vlajkovou loď Samsungu je rekordní. Zahnutý displej táhne méně

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung před týdnem odhalila svou novou vlajkovou loď – chytrý telefon Galaxy S6, který se navíc bude prodávat také v provedení se zahnutým displejem pod názvem S6 edge. Zájem o obě novinky je rekordní, i když jednoznačně vede varianta s rovným dotykovým panelem. Upozornil na to server Koreatimes.

Foto: archív výrobce

O Samsung Galaxy S6 je výrazně větší zájem.

Článek

„Samsung získal na 20 miliónů předběžných objednávek na S6 a S6 edge,“ uvedl pro Koreatimes vysoce postavený manažer velkého evropského operátora, který si však přál zůstat v anonymitě.

Podle něj je větší zájem o rovný model Galaxy S6, který se na předobjednávkách podílí15 milióny kusů ze tří čtvrtin. Pouze jednu čtvrtinu poptávky pak tvoří zahnutý model S6 edge (pět miliónů kusů).

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge

Uvedené objednávky se přitom netýkají koncových zákazníků, ale operátorů a jednotlivých prodejců. Měly by tak přinejmenším reflektovat zájem ze strany samotných zákazníků.

Samsung oficiálně tato čísla nepotvrdil, i když šéf mobilní divize Samsungu JK Shin naznačil, že poptávka po nových smartphonech předčila očekávání podniku. „Abych byl upřímný, předobjednávky obou variant Galaxy S6 od našich hlavních klientů jsou opravdu obrovské,“ prohlásil Shin.

V Česku až za 29 000 Kč

Obě novinky od jihokorejského elektronického giganta se nabízejí od minulého týdne i v tuzemských obchodech. Ceny se liší jednak podle kapacity úložného prostoru, jednak podle tvaru displeje – rovný je logicky levnější než zahnutý. A to dokonce o několik tisíc korun. [celá zpráva]

Foto: Albert Gea, Reuters

Obě novinky od Samsungu vedle sebe

Standardní model Galaxy S6 s kapacitou 128 GB vyjde podle Zboží.cz na 25 400 Kč, za zahnutou verzi edge se stejně velkou pamětí pak zájemci zaplatí 29 299 korun. Nejlevněji pak vychází šestka s rovným displejem a kapacitou 32 GB (19 800 Kč), stejně velká kapacita se zakřiveným displejem pak vyjde na 23 800 Kč.

Co všechno umí obě novinky, které mimochodem aktuálně představují to nejvýkonnější z mobilního světa, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám