Hlavní obsah

Samsung odhalí bič na nové iPhony

Novinky, zgl

Společnost Samsung svolala velkou tiskovou konferenci hned na první den v březnu. Na akci, kde pravidelně ukazuje své novinky ze světa chytrých telefonů a počítačových tabletů, má zazářit především následovník aktuální vlajkové lodi mezi smartphony Galaxy S5. To by ale nemělo být jediné lákadlo celé akce.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovou konferenci společnosti Samsung

Článek

„Co bude dál,“ stojí tajemně na pozvánce jihokorejského elektronického giganta. Bližší informace o představovaných novinkách ale neprozradil.

Vzhledem k tomu, že smartphone Galaxy S5 byl odhalen téměř přesně před rokem, následovník se ukáže s téměř 100% jistotou. O něm se toho ale zatím moc neví. Podle spekulací, které se objevovaly v zahraničních médiích v uplynulých týdnech má mít 5,1palcový displej s rozlišením 1440 x 2560 pixelů.

Značného vylepšení by se měly dočkat také fotoaparáty. Ten na zadní straně má údajně disponovat rozlišením 20 megapixelů a má být vybaven optickou stabilizací. Přední pětimegapixelový čip má pak sloužit především pro selfie.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 disponuje čtyřjádrovým procesorem, který pracuje při taktu 2,5 GHz. K dispozici jsou 2 GB operační paměti a o dvacet procent větší akumulátor. Díky tomu by pátá generace měla vydržet pracovat bez elektrické zásuvky citelně déle. Novinkou je také speciální šetřící mód (Ultra power saving mode), díky kterému vydrží uživatel na příjmu celý den, i když mu zbývá pouze 10 % baterie.

Dotykový displej aktuálně prodávané generace má uhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p. Novinkou je u něj snímač otisků prstů. Ten se ukrývá, stejně jako u konkurenčních iPhonů, v domovském tlačítku pod dotykovým panelem.

Nechybí ani 16megapixelový fotoaparát, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K. Velkou předností Samsungu Galaxy S5 je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Samsung sází na prohnuté displeje

Další velkou novinkou prvního březnového večera by měla být další generace chytrého telefonu Samsung Galaxy Edge, který je prvním telefonem s displejem na dvou stranách. Loni představený model se přitom v Česku začne prodávat teprve v průběhu tohoto měsíce. [celá zpráva]

Galaxy Note Edge se při pohledu na technickou specifikaci nijak výrazně neliší od moderních chytrých telefonů. Má čtyřjádrový procesor s taktem 2,7 GHz, 3 GB operační paměti a úložný prostor dosahující kapacity 32 nebo 64 GB.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note Edge

Jeho výjimečnost však objevíte okamžitě, když se podíváte na dotykový displej. Je totiž zaoblený, vrchní strana zabírající prakticky celou čelní stranu telefonu je rovná, plynule však kopíruje zaoblenou hranu a pokračuje až na bok zařízení.

Celková úhlopříčka prohnutého dotykového panelu činí 5,6 palce, rozlišení pak dosahuje hodnoty 2560 x 1440 obrazových bodů, k tomu je potřeba připočíst dalších 160 pixelů po straně.

Jaké novinky budou na tiskové konferenci společnosti Samsung skutečně odhaleny, se dozvíme až 1. března. Akce startuje v 18:30 středoevropského času.

Reklama

Výběr článků

Načítám