Hlavní obsah

Prodej chytrých telefonů ve třetím čtvrtletí stoupl o pětinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej chytrých mobilních telefonů ve třetím čtvrtletí celosvětově meziročně vzrostl o pětinu na 301 miliónů zařízení. Poptávka po klasických mobilech naopak o čtvrtinu klesla, takže celý trh stagnoval na 456 miliónech prodaných telefonů. Uvedla to analytická firma Gartner.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Prodeje klasických telefonů klesly ve třetím čtvrtletí o čtvrtinu, protože rozdíl v ceně mezi klasickými telefony a nejlevnějšími smartphony s androidem se nepřestává snižovat. Smartphony dnes představují 66 procent celkového trhu s mobilními telefony a Gartner odhaduje, že do čtyř let to bude plných 90 procent," uvedla analytička Gartneru Roberta Cozza.

Celkem tři z pěti největších dodavatelů chytrých telefonů pocházeli z Číny. Značky Huawei, Xiaomi a Lenovo celkově zvýšily svůj tržní podíl o čtyři procentní body na 11,4 procenta. Vedoucí značkou byl korejský Samsung s podílem 32 procent před americkým Applem s 12 procenty.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám