Hlavní obsah

Desetitisíce smartphonů za 3200 Kč byly okamžitě vyprodány

Novinky, zgl

Společnost Xiaomi se pochlubila dalším prodejním úspěchem. Na indický trh oficiálně uvedla svůj smartphone Redmi Note, který se snaží zákazníky zlákat především zajímavým poměrem cena/výkon. Hlad po přístrojích byl tak velký, že se všech 50 000 chytrých telefonů prodalo během pouhých šesti sekund.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Redmi Note

Článek

A není se čemu divit. Za cenu v přepočtu 3200 Kč se jedná o velmi zajímavou nabídku. Srdcem přístroje je osmijádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici operační paměť s kapacitou 2 GB.

Displej modelu Redmi Note má úhlopříčku 5,5 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. 8GB úložný prostor je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Ve výbavě nechybí ani 13megapixelový fotoaparát, wi-fi či bluetooth. Vše běží pod operačním systémem Android 4.2.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Redmi Note

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Ještě loni byly přístroje od tohoto výrobce dostupné oficiálně pouze v Číně, vedení společnosti se ale nyní snaží uspět také v globálním měřítku. [celá zpráva]

V Česku pouze z dovozu a dráž 

Xiaomi oficiálně v Česku nepůsobí, někteří prodejci však dovážejí přístroje na vlastní pěst. Model Redmi Note je tak k dostání v desítkách tuzemských obchodů, ceny startují na 5140 Kč.

V Česku se však objevují čínské přístroje, které nejsou určeny pro tuzemský trh – neobsahují češtinu, případně jim v našich sítích nefunguje rychlý internet. Před nákupem podobných telefonů je vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“.

Pomoci při výběru může také Zboží.cz od společnosti Seznam.cz. Návštěvníci na něm kromě nejnižší ceny na internetu naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám