Hlavní obsah

Nejlepší iPhone 6? V Česku klidně i za 38 000 Kč

Novinky, mif

Společnost Apple zatím oficiálně nepotvrdila, kdy se začnou nové iPhony 6 a 6 Plus prodávat v České republice, ani jaká bude jejich oficiální cena. Celá řada tuzemských prodejců přesto obě novinky nabízí již v rámci předobjednávky. A ceny modelů s nejvyšší kapacitou se šplhají až k hranici 38 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6 Plus s kapacitou 128 GB si někteří tuzemští obchodníci cení klidně i na více než 38 000 Kč.

Článek

Oba iPhony již má podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, ve svém portfoliu několik desítek českých e-shopů. Ceny menší šestky s kapacitou 16 GB startují na 19 990 Kč, 128GB variantu si však někteří prodejci cení na více než 37 000 Kč.

Až na 37 000 Kč se šplhají ceny také 128GB verze většího iPhonu 6 Plus. Jeho základní 16GB varianta se pak prodává od 22 000 Kč. Rozdíly v cenách jsou však propastné. V některých obchodech tak klidně ten samý přístroj můžete sehnat o několik tisíc levněji, nebo naopak dráž.

Foto: archív výrobce

Oba nové iPhony vedle sebe

Zájem o nové iPhony je stejně jako u každé předešlé generace enormní. Společnost Apple potvrdila, že za prvních 24 hodin od startu předobjednávek projevily o nové chytré telefony s logem nakousnutého jablka zájem čtyři milióny lidí.

Nové iPhony 6 a 6 Plus se začnou prodávat v USA a dalších osmi zemích v pátek 19. září. Zástupci Applu však již avizovali, že čtyři milióny přístrojů nezvládnou do tohoto data vyexpedovat. Někteří zájemci si tak na novinku budou muset počkat až několik týdnů.

V Česku nejspíše později

Zájem je především o větší iPhone 6 Plus, všechny dostupné kusy v rámci předobjednávky byly minulý týden v pátek rozebrány zákazníky za pouhou jednu hodinu. Menší verze s pořadovým číslem šest prý bude naskladněna v dostatečném množství.

Co umí nové iPhony 6 a 6 Plus

Apple iPhone 6 má 4,7palcový displej, což je o 0,7 palce více než v případě předchůdce s označením 5S. Druhá novinka nese název iPhone 6 Plus a je vybavena 5,5palcovým displejem. Menší model nabídne rozlišení 1334 x 750 obrazových bodů a větší 1920 x 1080 pixelů.

Pracovní tempo bude u obou modelů udávat nový 64bitový procesor Apple A8. Ten nabídne proti loňskému top modelu až o 25 % vyšší výkon. Přesto se podařilo výdrž nových chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka prodloužit. Například při brouzdání po webu prostřednictvím 3G se iPhone 5S vybil po osmi hodinách, iPhone 6 však při stejném pracovním vytížení vydrží 10 hodin a iPhone 6 Plus dokonce půl dne.

Zcela nový je také design obou chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. Je více zaoblený, díky čemuž by se přístroje měly dobře držet v ruce. Kvůli větší obrazovce nové telefony samozřejmě narostou do výšky i šířky, tloušťku se ale Applu podařilo srazit ze stávajících 7,6 mm (iPhone 5S) na 6,9 mm v případě iPhonu 6 a na 7,1 mm v případě verze Plus.

Enormní zájem zákazníků nejspíše posune oficiální zahájení prodeje v dalších státech. Například do České republiky se tak nové iPhony dostanou až ve chvíli, kdy bude ukojena poptávka na zahraničních trzích. Oficiální datum Apple stále nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Na nové iPhony se již stojí fronty

Společnost Apple v úterý oznámila dva nové iPhony. Jak se zdá, zájem o ně bude stejně jako v předešlých letech obrovský. Ve světě se dokonce již začaly stát...

Výběr článků

Načítám