Hlavní obsah

V Evropě se nové iPhony začnou prodávat tento týden. Češi si ale budou muset počkat

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tento pátek odstartuje společnost Apple prodej nových chytrých telefonů iPhone. Obě novinky s pořadovým číslem šest se začnou prodávat v první vlně v USA, Japonsku a Německu, hned další týden by se měly smartphony s logem nakousnutého jablka dostat také do dalších evropských států. Česká republika však mezi nimi nebude.

Foto: archív výrobce

Zleva iPhone 6 a iPhone 6 Plus

Článek

V rámci druhé vlny, tedy od pátku 26. září, se iPhony 6 a 6 Plus začnou prodávat například v sousedním Rakousku, Itálii nebo ve Španělsku. Kdy přesně se obě novinky objeví v Česku, zatím Apple neprozradil.

Americký počítačový gigant totiž stejně jako v minulých letech odstartuje prodeje v dalších státech až podle toho, jak vysoká bude poptávka. Pokud tedy zájem ve státech, kde se iPhony začnou prodávat v první a druhé vlně, bude příliš vysoký, ostatní země si budou muset počkat déle.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Srovnání velikostí nových iPhonů s loňským modelem 5S (vlevo).

Lze však předpokládat, že oba chytré telefony s logem nakousnutého jablka se v Česku začnou oficiálně prodávat v průběhu října, nejpozději začátkem listopadu. První tuzemští obchodníci koneckonců již obě novinky zařadili v rámci předobjednávky do své nabídky. [celá zpráva]

Nejlevněji je možné iPhone 6 v černé, stříbrné i zlaté barvě s kapacitou 16 GB zakoupit za 19 990 Kč. Ceny 128GB modelu se však podle Zboží.cz šplhají až ke 29 000 Kč. Ještě dráž vyjde větší verze 6 Plus. Tu si tuzemští obchodníci v závislosti na kapacitě úložného prostoru cení od 22 000 Kč do 35 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Na nové iPhony se již stojí fronty

Společnost Apple v úterý oznámila dva nové iPhony. Jak se zdá, zájem o ně bude stejně jako v předešlých letech obrovský. Ve světě se dokonce již začaly stát...

Výběr článků

Načítám