Hlavní obsah

Samsung Galaxy Note 4 bude stát přes 20 000 Kč

Novinky, zgl

Když se loni začal prodávat phablet Samsung Galaxy Note 3, ceny rozhodně nepatřily mezi nejnižší. Zaplatit 19 tisíc korun za chytrý telefon si zkrátka nemůže dovolit každý. Jenže u nového modelu s pořadovým číslem čtyři, nasadil jihokorejský elektronický gigant cenu ještě výše. Zájemci v Česku zaplatí 21 500 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note 4

Článek

Na pultech tuzemských obchodů se phablet Note 4 objeví v průběhu října. Jak to ale zatím vypadá, bude patrně dražší než ve středu odhalený iPhone 6. U něj se totiž počítá s tím, že ceny budou startovat pod hranicí 20 000 Kč.

Je pravda, že za 21 500 Kč se dá v dnešní době bez problémů pořídit velmi slušně vybavený notebook. Ani Galaxy Note 4 ale rozhodně není žádné ořezávátko. V prodeji se objeví dvě výkonnostní verze. Jedna nabídne čtyřjádrový procesor s taktem 2,7 GHz, druhá osmijádrový čip, jehož čtyři jádra budou udávat pracovní tempo na frekvenci 1,9 GHz a zbylá čtyři na 1,3 GHz. V obou případech se operační paměť pochlubí kapacitou 3 GB.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note 4

Displej nového phabletu od společnosti Samsung nabídne úhlopříčku 5,7 palce a rozlišení 2560 x 1440 pixelů. Ovládat jej půjde stejně jako u předchozích generací kromě dotyků také speciálním perem – tzv. stylusem, který bude stejně jako u všech předchozích generací součástí balení.

Ve výbavě čtyřky nechybí ani 16megapixelový fotoaparát na zadní straně phabletu. Pro videokonference pak slouží druhý objektiv vpředu, který je doplněn o 3,7megapixelový snímač. Kapacita úložného prostoru dosahuje hodnoty 32 GB a je možné ji dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: Samsung

Galaxy Note 3

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám