Hlavní obsah

Neomezené mobilní tarify bude možné sdílet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost T-Mobile ve středu představila novou službu nazvanou S námi sdílený, kterou bude nabízet k neomezeným mobilním tarifům. Jde o možnost sdílení paušálu s dalšími lidmi. Ti díky novince získají levnější měsíční paušál, všichni se však budou muset podělit o jeden datový limit. Žádný další operátor v Česku zatím takovouto službu nenabízí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Možnost sdílení neomezeného s dalšími lidmi kromě T-Mobilu žádný další operátor v Česku zatím nenabízí.

Článek

Standardně T-Mobile nabízí neomezený tarif do všech sítí s 1,5GB datovým limitem za 749 Kč. K němu si od pondělí 18. srpna budou moci noví i stávající zákazníci přiobjednat až pět dalších SIM karet, které budou mít hlasové hovory a SMS zprávy i do ostatních sítí také zdarma.

Za každé takové číslo zájemci zaplatí o 300 Kč méně, tedy 449 Kč. Všechny takto vedené smlouvy však budou mít sdílený datový limit pro internetové připojení, tedy zmiňovaných 1,5 GB. Po jeho vyčerpání operátor datové přenosy citelně zpomalí.

Naše nová nabídka může být zajímavá především pro rodiny.
Dana Tomášková, ředitelka marketingu T-Mobile

Služba S námi sdílený se tak hodí především pro jedince, kteří často telefonují nebo posílají SMS zprávy a naopak příliš nebrouzdají na webu. S chytrými telefony totiž v dnešní době není žádný problém 1,5GB limit během měsíce překročit.

„Naše nová nabídka může být zajímavá především pro rodiny. Celá rodina získá výhodnou možnost neomezeného volání a esemeskování do všech sítí v České republice, a navíc se může dělit o internet v mobilu vázaný k mateřskému tarifu, za nějž zaplatí pouze jednou,“ uvedla Dana Tomášková, ředitelka marketingu T-Mobile pro rezidentní segment.

Využít službu S námi sdílený je možné také u vyšších řad neomezených tarifů od T-Mobilu, které zároveň nabízejí volné minuty i SMS zprávy do zahraničí a zároveň také vyšší datový limit (3 GB). Měsíční paušál u těchto tarifů činí 999 Kč a 1499 Kč. Poplatek za každého přidruženého účastníka je opět 449 Kč.

Levné neomezené volání v Česku

Revoluci neomezených tarifů rozpoutala v Česku v loňském roce Telefónica, v dubnu jako první nabídla tarif nazývaný Free CZ. Za 749 Kč měsíčně při úvazku na dva roky lidé získali neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s jedním GB dat. Cena takového tarifu přitom předtím činila dvakrát tolik.

Během několika dnů následovala Telefóniku i konkurence, podobná nabídka u Vodafonu vyjde na 699 Kč a na 749 Kč u T-Mobilu. Podle odborníků bylo zavedení tarifů reakcí na vznik virtuálních operátorů i možný vstup čtvrtého provozovatele mobilní sítě.

Na neomezené mobilní tarify za první rok od jejich zavedení přešly přes tři milióny zákazníků z celkem zhruba 14 miliónů aktivních SIM karet. Cenově dostupné paušály navíc přivedly uživatele k masivnímu používání mobilního internetu.  [celá zpráva]

Anketa

Kolik jste ochotní utratit za mobilní tarif?
0 až 100 Kč
20,3 %
101 až 300 Kč
57,5 %
301 až 500 Kč
10,2 %
501 až 999 Kč
10,1 %
1000 Kč a více
1,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6002 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Vodafone vylepšuje svůj neomezený tarif

Euforie lidí z nových neomezených tarifů, které byly odhaleny na začátku dubna, ještě neopadla a operátoři se už předhánějí, kdo přijde s ještě lákavější...

Výběr článků

Načítám