Hlavní obsah

Apple iPhone 6 jde do výroby. První várka čítá 70 miliónů smartphonů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobě nového iPhonu 6 již nic nestojí v cestě. Společnost Apple již údajně objednala výrobu 70 miliónů kusů nové generace chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. První zákazníci by se jich měli dočkat na přelomu září a října, uvedl server Kit Guru.

Foto: repro kitguru.net

Údajná podoba iPhonu 6

Článek

Společnost Apple zatím informace o nových smartphonech nijak nekomentovala. To ale není nic výjimečného, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Podle dosavadních spekulací by měly být uvedeny stejně jako minulý rok dva nové iPhony. Lišit se budou především svojí velikostí, zatímco jeden bude vybaven 4,7palcovým displejem, druhý nabídne dotykový panel s úhlopříčkou 5,5 palce.

Konec vyprodaných skladů

Jak se zdá, firma ale nechce s uvedením nové řady chytrých telefonů udělat stejnou chybu jako v minulém roce. Tehdy Apple předobjednal podle odhadů pouze 10 až 20 miliónů iPhonů, to ale nestačilo k ukojení poptávky na všech světových trzích a dychtiví zákazníci museli čekat na další dodávky.

Dlouhým čekacím dobám a vyprodaným skladům by však díky první velké objednávce čítající 70 miliónů kusů mělo být u iPhonu 6 konec.

Prodej aktuálně nabízených iPhonů 5S a 5C zahájil Apple loni v září. Zájem o chytré telefony s logem nakousnutého jablka byl tehdy tak obrovský, že se fronty před obchody začaly tvořit už týden před zahájením prodeje. [celá zpráva]

Levný iPhone 5CVideo: Apple

Základní model 5C nabízí nižší cenu než předchůdci, plastovou konstrukci a k dispozici je v několika různých barevných provedeních. I přes nižší cenu se přitom novinka nemusí stydět za svou hardwarovou výbavu, která víceméně odpovídá dosavadní vlajkové lodi s pořadovým číslem pět.

Apple iPhone 5S jako první na světě nabídl v mobilním telefonu výkonný čip se 64bitovou architekturou. Tu do té doby nabízely pouze stolní počítače, notebooky a některé tablety.

Apple iPhone 5SVideo: Apple

Vylepšením prošel i vestavěný fotoaparát. Apple zachoval rozlišení osm megapixelů, ale senzor je o 15 % větší a světelnost objektivu dosahuje hodnoty f/2.2, což by se mělo pozitivně promítnout při natáčení a focení při velmi špatných světelných podmínkách.

Také blesk je nový, dokáže automaticky měnit v jemných odstínech svou barvu, aby dosáhl co nejrealističtější scény. Video dokáže snímat až 120 snímků za vteřinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám