Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na světě se ukáže příští týden. Lákat bude cenou

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Xiaomi chystá na úterý 22. července tiskovou konferenci v Pekingu, na které bude odhalena nová vlajková loď. Ta by se měla stát nejvýkonnějším chytrým telefonem na světě, toto prvenství držel také předchůdce – Xiaomi Mi3.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi3 - jak bude vypadat nová generace, je zatím otázkou.

Článek

Přestože novinku zatím ještě obestírá rouška tajemství, internetem již kolují konkrétní parametry modelu Xiaomi Mi4. Ten by měl být vybaven 5,5palcovým displejem s Full HD rozlišením (1080 x 1920 pixelů).

Základem čtyřky se pak má stát čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který bude doplněn o 3 GB operační paměti. Úložný prostor by měl stejně jako v případě současné generace dosahovat kapacity 16 a 64 GB. Shodný bude také použitý operační systém Android.

Atraktivní cena

Bližší informace o novince zatím nebyly odhaleny. Lze ale předpokládat, že stejně jako předchůdce bude lákat svou příznivou pořizovací cenou. Aktuálně nabízená vlajková loď Xiaomi Mi3 se prodává už okolo 8000 Kč.

Trojka je vybavena čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz, 16GB a 64GB pamětí, pětipalcovým Full HD displejem a 13MPx fotoaparátem Sony Exmor.

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Ještě loni byly přístroje od tohoto výrobce dostupné oficiálně pouze v Číně, vedení společnosti se ale nyní snaží uspět také v globálním měřítku. [celá zpráva]

Chytré telefony od Xiaomi se pravidelně těší mezi zákazníky velkému zájmu. Například sto tisíc kusů modelu Hongmi se loni v létě prodalo za pouhých 90 sekund. [celá zpráva]

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám