Hlavní obsah

Po smartphonu za 3200 Kč se jen zaprášilo. 10 000 lidí jej koupilo za jednu sekundu

Novinky, mif

Společnost Xiaomi začala na přelomu června a července oficiálně nabízet svůj chytrý telefon Redmi Note na tchajwanském trhu. Zájem o novinku tam byl tak obrovský, že všechny dostupné přístroje byly prakticky okamžitě rozebrány. A s ohledem na slušnou hardwarovou výbavu a nízkou pořizovací cenu se není ani čemu divit.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Redmi Note.

Článek

Redmi Note nabídl výrobce prostřednictvím svého webu. Ve chvíli, kdy se nabídka 10 000 přístrojů objevila, byly podle vyjádření zástupců společnosti Xiaomi rozebrány dychtivými zákazníky během pouhé jedné sekundy.

Nakoupit tento phablet v přepočtu za 3200 Kč se v následujících 12 hodinách pokusilo ještě dalších 40 000 lidí. Na ty už se však nedostalo.

Takto velkému zájmu se těší chytré telefony společnosti Xiaomi pravidelně. Například sto tisíc kusů modelu Hongmi se loni v létě prodalo za pouhých 90 sekund. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Redmi Note

Displej modelu Redmi Note má úhlopříčku 5,5 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. 8GB úložný prostor je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Ve výbavě nechybí ani 13megapixelový fotoaparát, wi-fi či bluetooth. Srdcem přístroje je osmijádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici operační paměť s kapacitou 2 GB. Vše běží pod operačním systémem Android 4.2.

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Ještě loni byly přístroje od tohoto výrobce dostupné oficiálně pouze v Číně, vedení společnosti se ale nyní snaží uspět také v globálním měřítku. [celá zpráva]

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

V Česku pouze z dovozu a dráž 

Xiaomi oficiálně v Česku nepůsobí, někteří prodejci však dovážejí přístroje na vlastní pěst. Model Redmi Note je tak k dostání v desítkách tuzemských obchodů, ceny startují na 5500 Kč.

V Česku se však objevují čínské přístroje, které nejsou určeny pro tuzemský trh – neobsahují češtinu, případně jim v našich sítích nefunguje rychlý internet. Před nákupem podobných telefonů je vždycky vhodné si obchodníka pořádně „proklepnout“.

Pomoci při výběru může také nákupní rádce Zboží.cz od společnosti Seznam.cz. Návštěvníci na něm kromě nejnižší ceny na internetu naleznou uživatelské recenze, ve kterých se lidé dělí o své zkušenosti s produktem. Často tak upozorňují i na jeho neduhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám