Hlavní obsah

Samsung má nový smartphone se špičkovým foťákem. Sází i na selfie

Novinky, zgl

Společnost Samsung tento týden odhalila nového křížence chytrého telefonu a digitálního fotoaparátu. Model Galaxy K Zoom nabídne jako jeden z mála mobilů na trhu zasouvací objektiv s desetinásobným přiblížením. A k tomu řadu pokročilých funkcí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy K Zoom

Článek

Jak je z řádků výše zřejmé, jedním z největších lákadel novinky je zabudovaný fotoaparát. Jeho základem je 20,7megapixelový snímač typu CMOS BSI. Ten kromě objektivu s desetinásobným optickým zoomem doplňuje také optický stabilizátor obrazu, aby nebyly snímky rozmazané ani při vysokém přiblížení.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy K Zoom

Místo tradiční LED diody výrobce model Galaxy K Zoom vybavil xenonovým bleskem, který poskytuje jasnější světlo. Samozřejmě nechybí ani řada pokročilých funkcí – nejrůznější filtry, časovač nebo například Auto Focus/Auto Exposure Separation. Poslední jmenovaná funkce se stará o vyvážení světla a jasnosti.

Zajímavý je také režim Selfie Alarm, který sází na fenomén dnešní doby – selfie, focení sebe sama. Určen je pro jedince, kterým nestačí kvalita dvoumegapixelového fotoparátu na čelní straně. Jednoduše zapnete Selfie Alarm, otočíte mobil zády k sobě a kvalitnější fotoaparát s výsuvným objektivem vytvoří sérii snímků. Vybrat si přitom můžete, kde přesně chcete mít na momentce hlavu, a fotoaparát výsledné dílo podle toho upraví.

Videa je možné natáčet až ve Full HD rozlišení. I během pořizování záznamu je možné používat optický zoom, což nenabízí ani některé digitální fotoaparáty.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy K Zoom

Přestože Galaxy K Zoom disponuje výsuvným objektivem, je poměrně tenký. Jeho rozměry jsou 137,5 x 70,8 x 16,6 mm, pouze hmotnost je trochu vyšší – 200 g. Ani v ostatních parametrech novinka za současnou generací chytrých telefonů nezaostává, i když ke špičce rozhodně nepatří.

Telefon je vybaven 4,8palcovým displejem, jež místo Full HD nabídne pouze rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů. Srdcem fotomobilu je šestijádrový procesor, čtyři jeho jádra jsou taktována na 1,3 GHz a zbylá dvě pak pracují při frekvenci 1,7 GHz. Vše obstarává operační systém Android 4.4.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy K Zoom

„Nový Galaxy K Zoom umožňuje snadno zachytit a sdílet nejdůležitější každodenní okamžiky v úžasné ostrosti, pohodlně a s vlastnostmi smartphonů řady Galaxy. Uživatelé tak získají ucelený mobilní zážitek,“ řekl Sun Hong Lim, senior viceprezident mobilní divize společnosti Samsung.

Galaxy K Zoom by se měl na tuzemském trhu objevit na začátku června. Jeho pořizovací cenu zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám