Hlavní obsah

Zabiják nejlepších smartphonů míří do prodeje. Láká i cenou

Novinky, mif

Už na konci tohoto týdne by se měl oficiálně začít prodávat první smartphone čínské společnosti OnePlus. Přístroj nese prostý název One a podle vyjádření výrobce bude „zabijákem nejlepších smartphonů na světě“. A vzhledem k výbavě i ceně novinky, by na tom skutečně mohlo něco být.

Foto: archív výrobce

OnePlus One

Článek

OnePlus One se začne prodávat od května v Americe a ve vybraných evropských státech. S Českou republikou se v první vlně nepočítá. Zájemci za novinku zaplatí 299 dolarů (5900 Kč) v případě 16GB verze a 349 dolarů (6900 Kč) za 64GB model.

Přestože se v tuzemských obchodech bude novinka s největší pravděpodobností nabízet o pár tisíc levněji, pořizovací cena je bezkonkurenční.

Foto: archív výrobce

OnePlus One

Pro srovnání ty nejlepší vlajkové lodi, jako jsou Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, HTC One nebo například Sony Xperia Z2, se při uvedení na trh nabízely za sumy přesahující hranici 17 000 korun. A ani po několika týdnech, v některých případech dokonce ani po několika měsících, nejsou ceny příznivější než u nového hráče na trhu.

A přitom svou hardwarovou výbavou patří k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně koupit. Základem je tak stejně jako v případě výše uvedených top smartphonů čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz, který spolupracuje s grafickým čipem Adreno 330. K dispozici jsou dále 3 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

OnePlus One

V tenkém těle (8,9 mm) se ukrývá 5,5palcový dotykový displej, který má úhlopříčku 1920 x 1080 obrazových bodů. Výrobce tvrdí, že nad konkurencí bude vynikat především dobrou čitelností na slunci a bezchybnými pozorovacími úhly až do 178 stupňů.

Samozřejmostí je přítomnost dvou fotoaparátů, pětimegapixelového vepředu pro videokonference a 13megapixelového na zadní straně pro natáčení videa i focení, který pochází z produkce Sony. Vše obstarává operační systém CyanogenMod 11S, tedy upravená verze platformy Android.

Reklama

Výběr článků

Načítám