Hlavní obsah

Samsung Galaxy S5 se začne prodávat zkraje dubna. Bude dražší než iPhone

Novinky, mif

Společnost Samsung oficiálně potvrdila dostupnost nové vlajkové lodi na tuzemském trhu. Model Galaxy S5 se začne prodávat 11. dubna, podle informací Novinek za oficiální cenu 18 499 Kč. To znamená, že bude dražší než předchůdce s pořadovým číslem čtyři i než poslední iPhone 5S.

Foto: Albert Gea, Reuters

Nový Samsung Galaxy S5

Článek

Model Galaxy S4 začala společnost Samsung prodávat loni na konci dubna za doporučenou cenu 16 990 Kč. Zájem o něj byl v Česku tak vysoký, že obchodníci měli prázdné sklady už po první hodině. [celá zpráva]

Zda bude úspěšná i verze S5, ukáže až čas. Startovní pozici má však horší, a to o citelných 1500 korun. Novinka se tak začne prodávat dokonce za vyšší cenu, než za jakou Apple nabízí od loňského roku iPhone 5S – přímého konkurenta pro vlajkovou loď jihokorejského elektronického gigantu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 5S

Základní cena nedotovaného iPhonu 5S s 16GB kapacitou činí 17 399 Kč. V případě nejvyšší kapacity úložného prostoru (64 GB) pak zájemci zaplatí 22 590 Kč.

Toho, že je cena modelu Galaxy S5 nastavená poměrně vysoko, jsou si vědomi nejspíše i někteří tuzemští prodejci. Přístroj proto prodávají za výrazně nižší cenu. Podle nákupního rádce Zboží.cz je možné espětku zakoupit již od 16 825 Kč.

Co umí Galaxy S5

Samsung proti modelu S4 posunul zase o kus dál i výkon. Čtyřjádrový procesor pracuje při taktu 2,5 GHz, k dispozici jsou 2 GB operační paměti a o dvacet procent větší akumulátor. Díky tomu by pátá generace měla vydržet pracovat bez elektrické zásuvky citelně déle. Novinkou je také speciální šetřící mód (Ultra power saving mode), díky kterému vydrží uživatel na příjmu celý den, i když mu zbývá pouze 10 % baterie.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Dotykový displej modelu Galaxy S5 má uhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p. Novinkou je snímač otisků prstů. Ten se ukrývá, stejně jako u konkurenčního iPhonu 5S, v domovském tlačítku pod dotykovým panelem.

Pátá generace je vybavena 16megapixelovým fotoaparátem, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K. Zajímavostí je mód Selective Focus, který dokáže rozostřit pozadí fotografie, ta díky tomu vypadá, jako by byla pořízena profesionální zrcadlovkou.

Velkou předností novinky je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S 4

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám