Hlavní obsah

Plzeňsko pokryje rychlý internet LTE

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor T-Mobile začne do konce března pokrývat rychlou mobilní sítí LTE venkovský region Plzeň-jih. Vedle toho chce dokončit pokrytí Prahy do října letošního roku. Uvedli to zástupci společnosti.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V souladu s podmínkami ČTÚ bude síť LTE na Plzeňsku fungovat nejprve v dvouměsíčním zkušebním provozu. Rychlou síť budou moci využívat například obyvatelé Roupova, Svárkova, Dolců, Plevňova a dalších obcí.

Operátor rovněž navýšil maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi z dosavadních 100 Mbit/s na 150 Mbit/s. Do konce roku pak spustí pilotní provoz hlasového volání přes LTE, tzv. VoLTE (Voice over LTE).

Pokrývání venkovských oblastí ČR vyžadují podmínky ČTÚ pro udělení potřebných frekvencí v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz, které T-Mobile i konkurenční operátoři získali v loňské aukci. T-Mobile dosud do LTE investoval včetně platby za kmitočty téměř čtyři miliardy korun. V příštích letech bude postupně investovat dalších 13 miliard.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám