Hlavní obsah

Čeští prodejci se předhánějí v lákavějších nabídkách vlajkové lodi Samsungu

Novinky, mif

Společnost Samsung prozradila, že začne svůj nový top model Galaxy S5 prodávat v průběhu dubna. Nad oficiální cenou ale zatím visí otazník. Toho se snaží využít tuzemští obchodníci a předhánějí se, kdo nabídne cenově lákavější nabídku. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Článek

První nabídky páté generace eska se objevily na internetu ještě před koncem února. Tehdy však mělo přístroj v portfoliu jen pár obchodníků a ceny se pohybovaly pár stovek pod hranicí 20 000 korun. [celá zpráva]

Nabídka se však za poslední týden výrazně rozrostla a novou vlajkovou loď nabízí v rámci předobjednávky podle nákupního rádce Zboží.cz pět desítek prodejců. Ti se předhánějí v cenových nabídkách, a tak nejlevněji je možné přístroj pořídit už za 18 026 Kč. Drtivá většina obchodů si pak přístroj cení na 19 000 korun.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Dotykový displej modelu Galaxy S5 má úhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p. Novinkou je snímač otisků prstů. Ten se ukrývá, stejně jako u konkurenčního iPhonu 5S, v domovském tlačítku pod dotykovým panelem. Nechybí ani 16megapixelový fotoaparát, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K.

Velkou předností novinky je i vysoká odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Galaxy S5 má vyšší výkon než předchůdce. Čtyřjádrový procesor pracuje při taktu 2,5 GHz, k dispozici jsou 2 GB operační paměti a o dvacet procent větší akumulátor. Díky tomu by pátá generace měla vydržet pracovat bez elektrické zásuvky citelně déle. Novinkou je také speciální šetřicí mód (Ultra power saving mode), díky kterému vydrží uživatel na příjmu celý den, i když mu zbývá pouze 10 % baterie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám