Hlavní obsah

Nový phablet od Nokie stojí 10 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový phablet Lumia 1320, který byl odhalen loni v říjnu na tiskové konferenci v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech. Jeho oficiální dostupnost pro tuzemský trh však zatím výrobce nepotvrdil a i samotní prodejci mají neznámou dodací lhůtu.

Nokia Lumia 1320

 
Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, novinku nabízejí aktuálně čtyři prodejci. Cena je u všech naprosto totožná – 9999 Kč. Je tedy více než pravděpodobné, že za zmiňovanou sumu se bude telefon skutečně nabízet.

Foto: archív výrobce

Lumia 1320

Lumia 1320 je vybavena prostorným šestipalcovým IPS displejem s rozlišením 720 x 1280 obrazových bodů. Přístroj má k dispozici dvoujádrový procesor Snapdragon 400 (1,7 GHz) a 1 GB operační paměti.

Novinka má unibody design, který je typický i pro další chytré telefony tohoto výrobce. V nabídce je aktuálně pouze červený model, je ale více než pravděpodobné, že v průběhu následujících týdnů se objeví také zbývající barevné varianty. Počítá se s bílou, žlutou a černou.

Co jsou to phablety?
Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do pěti palců. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují již takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet. Displeje phabletů mají velikost od pěti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám