Hlavní obsah

Poškrábaný mobil se umí sám vyléčit

Novinky, zgl

Chytré telefony jsou rok od roku výkonnější a vyspělejší. Není proto divu, že ty nejlepší modely se prodávají klidně i za více než 15 tisíc korun. O to více zamrzí, když se takto drahý přístroj poškrábe. Člověk se pak musí zastydět pokaždé, když jej vytáhne z kapsy. Jak se ale zdá, výrobci již na tento problém vyzráli.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G Flex se dokáže sám zbavit škrábancůVideo: LG

 
Článek

Prvním telefonem na světě, který dokáže šrámy na svém těle sám odstranit, je LG G Flex. Na videu výrobce ukazuje, jak vypadají zadní kryty obyčejného mobilu a novinky, když je poškrábe kartáček s kovovými štětinami.

Foto: archív výrobce

LG G Flex

Rýhy jsou vidět na obou zařízeních. G Flex si je ale za pár minut dokáže sám zahojit a prakticky žádné oděrky na něm nejsou vidět. Že nová technologie opravdu funguje, vyzkoušelo i několik odvážlivců, kteří přístroj již vlastní nebo testují. Internetem tak koluje řada videí, jak si telefon dokáže vyléčit šrámy od klíčů, ale dokonce například i hlubší rýhy od nože.

G Flex je prvním smartphonem od společnosti LG se zakřiveným displejem. Výrobce zapracoval mimo jiné na jeho celkové odolnosti. Ohnutý displej je tak možné zcela narovnat a zase vrátit zpět, aniž se zařízení nějak poškodí. Stejně tak by měl smartphone bez újmy přečkat menší pády.

Foto: archív výrobce

LG G Flex

Šestipalcový dotykový displej smartphonu od LG je zakřivený podle ohybu tváře, tedy střed displeje ustupuje proti horní a spodní hraně dozadu. To je zcela odlišný koncept, než jaký zvolil Samsung.

Model Galaxy Round má totiž vypouklé bočnice přístroje, což podle jihokorejského elektronického giganta zvyšuje ergonomii jinak příliš velkého telefonu. Zda bude zakřivení u LG Flex využito i k ovládání nějakých aplikací, tak jako je tomu u novinky od Samsungu, zatím není zřejmé.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Round

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám