Hlavní obsah

Po smartphonu za 2600 Kč se jen zaprášilo. Desítky tisíc lidí jej vykoupily za pár minut

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Xiaomi začala už v srpnu prodávat svůj špičkový chytrý telefon Hongmi. Na konci minulého týdne nabídla zákazníkům vylepšený model, který navíc přináší podporu rychlých datových přenosů UMTS. Po novince se jen zaprášilo, 100 000 kusů se vyprodalo za pouhé čtyři minuty. Informoval o tom server Phone Arena.

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi s UMTS

Článek

Xiaomi Hongmi s UMTS připojením bylo možné zakoupit prostřednictvím internetových stránek výrobce. Zájem zákazníků není nijak překvapivý, novinku totiž bylo možné zakoupit v přepočtu za pouhých 2600 Kč. Podobně vybavené přístroje se přitom prodávají klidně i za dvojnásobek.

O první generaci čínského smartphonu byl v létě ještě větší zájem. Sto tisíc chytrých telefonů se vyprodalo za pouhých 90 sekund. [celá zpráva]

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

V technických parametrech se nové Hongmi nijak neliší od modelu představeného v létě, přidána byla pouze podpora UMTS. Displej má úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. 4GB úložný prostor je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Ve výbavě nechybí ani osmimegapixelový fotoaparát, WiFi či Bluetooth.

Srdcem přístroje je čtyřjádrový procesor MediaTek MT6589T taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici grafický čip PowerVR SGX544 a operační paměť s kapacitou 1 GB. Vše běží pod operačním systémem Android 4.2.

Společnost Xiaomi si za několik posledních měsíců vydobyla renomé výrobce špičkových smartphonů, které jsou ale zároveň nabízeny za bezkonkurenčně nejnižší ceny na trhu. Doposud byly přístroje od tohoto výrobce dostupné oficiálně pouze v Číně, vedení společnosti se ale nyní bude snažit uspět také v globálním měřítku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám